Foto: jezibabka1
Inšpirovala ma @arasidka svojim príspevkom "Scískanyce", do obrazu ma uviedla @egreska, inovovala @janazjarku a pani Ilonka z www.zdravavarecka.cz mi dala povolenie na uverejnenie receptu:)
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nastrúhame. Pridáme hladkú múku (množstvo podľa kvality zemiakov), soľ a vypracujeme na nelepivé cesto.
- 2
Ja som si cesto rozdelila na dve časti, každú som rozvaľkala na hrúbku asi 3mm a rozrezala som na 4 diely. Každý diel som poolejovala, okorenila a posolila a potom som každú časť poskladala: protiľahlé strany som preložila tak, aby sa celé prekrývali a vznikol obdĺžnik, potom som znova preložila dlhšie konce tak, aby sa prekryli v polovici. Prstami som cesto v prostriedku stlačila.
- 3
Hotové som poukladala na vymastený plech, potrela pretlačeným cesnakom a olejom a piekla som 25min. vo vyhriatej rúre na 250´C.
- 4
Autorka receptu uvádza, že treba robiť z dvojitej dávky.......má pravdu, lebo ako sa na vareche hovorí - je to prudko jedlé:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pochybujem, že je to jedlé, pretože najsamprv sa to žere a na slušné jedenie už nič nezostane. Pridávam do KK
Dávam si recept do MKK:-)