Foto: ywett
Jednoduchý koláč s jemnou chuťou lieskovcov a ríbezlí (ponúkam aj recept na výborný ríbezľový džem)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyšľaháme sneh.
-
2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku (kypriaci prášok nedávam)
-
3
Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
-
4
Opatrne vmiešame tuhý sneh.
-
5
Cesto dáme do olejom vymastenej okrúhlej formy, použila som formu s priemerom 24cm a pridáme ríbezle.
-
6
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) tých 30- 35 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené)
-
7
Prajem dobrú chuť!
-
8
Aj toto leto som varila ríbezľový džem, tak kto by chcel recept, nech sa páči je <a href="http://varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-s-marhulami/30563-recept.html">Tu</a>
@paploska , ďakujem, že si napísala, tak koláč mal aj u vás doma úspech :)
dievčatá, krásne ďakujem :-)...teším sa, že sa páčia aj fotky, fotenie je moja záľuba :)
som rada, že koláč chutí a ja ďakujem za krásnu fotku :-)