Sú to kolieska, ktoré robievam pravidelne na Vianoce - sú veľmi pekné a aj chuťovo dobré.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme a dobre spolu vymiesime. Cesto potom vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme menšie kolieska s priemerom 3-4 cm. Plech vyložíme mastným papierom a naň kladieme kolieska. Pečieme ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov asi 8-10 minút.
- 2
Na plnku si najprv z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Zmiešame maslo s cukrom na hladký krém a postupne doň zašľaháme pomletú kávu. K tejto kaši potom pridáme po lyžiciach vychladnutý puding.
- 3
Kolieska naplníme plnkou a namáčame ich do čokoládovej polevy. Na čokoládovú polevu robíme špáradlom ešte ľubovolné vzory bielkovou polevou, alebo dáme do stredu čokoládové zrnko kávy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne, skúsim dodatočne pridať fotku :)