Rybie filé so šampiňónmi

oco - fotkaoco, 15. januára 2011
Rybie filé so šampiňónmi
Foto: oco

Rybky,šampiňóny syr to vždy poteší.Suroviny sú vždy doma ,tak keď sa ohlási hlad alebo cestujúca návšteva tak je to raz-dva hotové ako aj dnes.

4
porcie
15 minút
príprava
10/30 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
300 g
1 ks, biela
1/2 ks, a šťava
200 ml.
2 ks
4 pl, strúhaný
 na vymastenie pekáča
1 pl
1 KL




Postup

  1. 1

    Osolené plátky filé osmažíme na oleji z oboch strán.Odložíme na teplé miesto.Zvlášť na oleji osmažíme na plátky pokrájané šampiňóny.

    Rybie filé so šampiňónmi - obrázok 1
  2. 2

    Kyslú smotanu vymiešame so žĺtkami,pridáme citrónovú kôru,horčicu,ochutíme soľou,cukrom a citrónovou šťavou.Na masle speníme pokrájanu cibuľu,pridáme petržlenovú vňať,znížime teplotu pridáme smotanovú zmes a miešame.Keď omáčka zhustne,odstavíme.Do vychladnutej omáčky vmiešame postrúhaný syr.

    Rybie filé so šampiňónmi - obrázok 2
  3. 3

    File rozložíme do vymastenej zapekacej misy,posypeme šampiňónmi,polejeme omáčkou a zapekáme 30 minút. Sme na konci nášho snaženia.Podávame s varenými zemiakmi alebo so šalátom.Dobrú chuť.

    Rybie filé so šampiňónmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
máš pravdu - je to pekný, jednoduchý, rýchly recept... robievam podobne a je to moc dobré... aj my máme dnes na obed rybku :-)
slecna1122
dneska som uvarila......no ale nic moc teda.....predstavovala som si to lepsie....
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@slecna 1122,ďakujem za názor,mrzí ma že to nesplnilo tvoje predstavy,ale každý máme chuť nastavenú trochu ináč,verím že tvoja modifikácia receptu uspokojí tvoje predstavy.Pri čítaní môjho receptu som zistil formálnu chybu za ktorú sa ospravedlňujem v surovinách je strúhaný syr,ale v postupe nebol,ak si ho nepoužila možno v tom je pes zakopaný.Si na vareche nová a dúfam ,že tvoja negatívna skúsenosť bude pri realizácií receptov posledná .Prajem ti veľa dobrých kuchárskych nápadov,ktoré dáš aj na náš portál.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia