Foto: oco
Rybky,šampiňóny syr to vždy poteší.Suroviny sú vždy doma ,tak keď sa ohlási hlad alebo cestujúca návšteva tak je to raz-dva hotové ako aj dnes.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
1 ks, biela |
|
1/2 ks, a šťava |
|
200 ml. |
|
2 ks |
|
4 pl, strúhaný |
|
na vymastenie pekáča |
|
|
|
|
|
1 pl |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Osolené plátky filé osmažíme na oleji z oboch strán.Odložíme na teplé miesto.Zvlášť na oleji osmažíme na plátky pokrájané šampiňóny.
-
2
Kyslú smotanu vymiešame so žĺtkami,pridáme citrónovú kôru,horčicu,ochutíme soľou,cukrom a citrónovou šťavou.Na masle speníme pokrájanu cibuľu,pridáme petržlenovú vňať,znížime teplotu pridáme smotanovú zmes a miešame.Keď omáčka zhustne,odstavíme.Do vychladnutej omáčky vmiešame postrúhaný syr.
-
3
File rozložíme do vymastenej zapekacej misy,posypeme šampiňónmi,polejeme omáčkou a zapekáme 30 minút. Sme na konci nášho snaženia.Podávame s varenými zemiakmi alebo so šalátom.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu