Pri...pečená klobáska

stefanm - fotkastefanm, 9. decembra 2011
Pri...pečená klobáska
Foto: stefanm

Nie "pripečená" ale doslova s p á l e n a !!!A za všetko môže www.varecha.pravda.sk !!! Lebo som si len "odskočil" pozrieť Zobraziť celý popisNie "pripečená" ale doslova s p á l e n a !!!A za všetko môže www.varecha.pravda.sk !!! Lebo som si len "odskočil" pozrieť sa na nové recepty a , ako vždy , boli tam také super nápady , že som na moju klobásku , ktorá sa opekala k zemiakom na kyslo , zabudol . Smrad bol v celom vchode . Až pri poštových schránkach !!! (Týmto vám chcem naznačiť , milá "redakcia" , že keď bude v súťaži nejaká panvica , tak ma "vyžrebujte" , lebo túto som musel vyhodiť) . :)

2 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks menšia




Postup

  1. 1

    Takto som si jedlo predstavoval!!

    Pri...pečená klobáska - obrázok 1
  2. 2

    A približne toto som nakoniec (s plynovou maskou na nose) obedoval!

    Pri...pečená klobáska - obrázok 2
  3. 3

    Klobásky a očistenú cibuľu nakrájame na menšie kúsku a na rozohriatom oleji opekáme.Pridáme mletú červenú papriku , prilejeme trochu vody a "odskočíme" si k počítaču (ja ho mám v spálni) pozrieť čo pribudlo na vareche.Po zistení,že niečo v byte smrdí bežíme rýchlo do kuchyne k sporáku a s najobľúbenejšími nadávkami (bohužiaľ nemôžem , z etických dôvodov uverejniť žiadnu z nich , ale ak má niekto záujem nech mi dá svoju emailovu adresu,rád mu ich zašlem!) na perách berieme dymiacu panvicu a v nezmenenom tempe ju vynesieme na balkón.Po jej vychladnutí a zistení,že už je nepoužiteľná ju vyhodíme do kontajnera. Byt intenzívne vetráme po dobu troch dní!!!

    Pri...pečená klobáska - obrázok 3

Diskusia k receptu

rela
Blahoželám, "perfektný" recept. Aj majster tesár sa niekedy utne. Já mám opačný problém, keď si "odskočím" pozreť čo je nové na vareche.sk úplne zabudnem, že mám variť večeru! No manžel nikdy nezabudne, že je hladný :O)
michsamant
:DD ja so hned uhadla od koho to je...a priznavam sa dobrovolne nasilu, ze aj ja som uz vajicka spalila ked som ich varila, lebo som pri citani receptov tu zabudla, ze sa varia :) a nakoniec si nemal az taky zly obed, nie? az na to, ze si to jedol vo vyudenom byte :))
frezia68
Reku pozriem po dlhšej dobe,čo je tu nové.A tu je kopec skvelých receptov,že neviem čo skôr obdivovať.A páči sa mi aj Tvoj,klobásku oželiem,lebo bola včera k šošovici a tá náhrada stačí...ale škoda panvice,tak sa nezašívaj v spálni :-))) ja ho tiež prenášam-laptop.
alena45
to nie je až taká škoda, ja som posledne kúpila 2 kg orechov (tá cena!), naložila do pohárov a dala ro rúry vysterilizovať. Všetky zhoreli, tvar síce majú, tak ako Tvoje klobásy, lenže sú veľmi horké. A ani som k tomu nepotrebovala Varechu, stačil jeden telefonát.
hubarka35
to teda riadne pripečená klobáska-mne tak zhorel kastrol kde som varila mlieko-to bol teda pach na dlho-a raz zabudla som že ohrievam mast-aj hrnek sa chytil horet-a vetrali sme týžden....
ela77
@stefanm , ale v recepte nepíšeš klobásu, tak čo sa vlastne spálilo. Vyzerá to na klobásku. Nemaj boj, túto skúsenosť máme asi všetci za sebou. Pamätám si ešte ako mladá slečna, zabudla som hrniec s masťou na variči. Možno ešte dnes to cítiť v dome a čo je najhoršie keď som to dávala z variča dolu, tak mi to vypadlo z ruky a vylialo sa síce na šťastie na podlahu, ale potom pri jej utieraní som sa na tom šmykla a narazila si zápästie, ktoré o 10 rokov muselo byť operované a mám s ním problém dodnes. Keby si býval bližšie tak ti jednu panvicu tefal podarujem, syn už nechce aby som ju používala, hoci sa na nej robilo tak možno 5 krát. Chce nejaké ekologickejšie.
ela77
zabudla som pripísať. To foto si dúfam robil až po vychladnutí.
evas13
Aaaaa nie si sám, ja som spálila mäsové obrezky a vetrala som to dva týždne. Potom pomohol nejaký ozónový spray. :-)
marijanka712
no dievčata a chlapci vidím že spaleniny patria k tomuto receptu mne sa podarilo tak vysterilizovať uhorky , že som skoro podpalila drevenu chatu na šťastie som ten dym zbadala, že sa to kudli z našho okna mnžel ostal bez slov a povedal : uvedom si že stála vela ale horí len 15 minút od vtedy si prekontrolujem dvekrát svoje šporáky.....a uhorky zhoreli v hrnci a hrniec bol aj s popraskanými flaškami na smetisko súci. Každý dobrý kuchar touto školou musí prejsť......
2010
@stefanm , ja som sa dal obalamutit a kupil som super drahu panvicu ktora sa neda pripiect ... tu je fotka co som im poslal pred tym ako isla do smeti -ako dokaz.


hubata
slovák sa ani pri panvici nestratí ..... čo amerika považuje za nemožné, ty si dokázal!
hubata
Moja dcéra si zohrievala kura v rúre (ešte sme nemali microvlnenie) a zabudla pri ňom nôž s umelou rúčkou. Rúčka sa roztopila aj do kuraťa a aj na plech, tak sme mali trojnásobnú škodu: kura, nôž aj plech.....
eva53
admiňáci naši zlatí,prihováram sa za Stefanam,nech dostane novú panvicu za super receptík
matata1
@stefanm nebuď smutný, určite nejakú panvicu vyhráš, len pekne pridávaj receptíky a svoje suprovné videá. Náhodou tá pripečená klobáska je celkom morbídne - efektná, Adamsovcom by to možno chutilo. A ako vidím, ostalo Ti tam zo 5 nepripečených kúskov, možno si ich mohol využiť aspoň na dekoráciu.
dorisa
@stefanm , ja mám takýchto receptov tiež viac, hrnce prihorené a vyparené vody v kastróloch. Tá naša Varecha nás tak zabáva, že zabúdame na šporáky.
aroooo
@stefanm , všetko zlé je na niečo dobré, ty si sa v kuchyni vyúdil a údené mäso dlhšie vydrží, a ako píše matata1 tá klobása je ozaj efektná - mal si ju navliecť na niť a tú dekoráciu keď nie doma tak vonku na stromček-idú Vianoce a tú panvicu určite zúžitkuješ pri stavbe varechárskeho snehuliaka a je to!!!::::)))))Ja sa tiež pozabudnem na vareche a hneď je 1-2 hod. ráno a o tom vstávaní radšej nepíšem....
zdezda
:-))))))), ja som si zas pripiekla lieskovce, lebo som sa začítala do receptu
jazavka
...aj to sa môže stať nám "zažratým" do internetu....už len čakám, kedy príde rad aj na mňa... :-)))
sovka62
Ja som už poničila toľko vecí, že som si radšej obstarala osobného strážcu. Kevin Costner k dispozícii nebol, tak som som trošičku zľavila zo svojich požiadaviek a uspokojila som s kuchynskými minútkami. Sú mojím verným sprievodcom, už mám tretie a teda nie že by to bolo celkom bez škôd, ale už sú minimálne (už len vtedy ak sedím nad Varechou, zazvonia a ja si poviem, že ešte toto dočítam........ Neviete o nejakých, čo by opakovali zvonenie v krátkom intervale?)
njdevil
krasny dietny receptik, 0 kalorii, 0 tukov, 0 karbohydratov...:)
a ku komentu hubatej, v Amerike je vsetko mozne, ak su pri sporaku slovaci!!! Ja som vdaka vareche.sk spalila nedelnajsie rezne na panvici, na ktorej sa vraj nepripaluje! Opat som vsetkych presvedcila o opaku...nikdy nehovor nikdy, ak mas do cinenia so slovakom, slovaci dokazu mozne a este lepsie nemozne :)
tetrisss
Preco by to nemohla byt klobasa nacierno? Mam rada ciernu :)
marijanka712
ja už mám dvoje kuchynske minutky jedni nastavujem v kzchyni a druhe nosím so sebou a potom je to u nás ako vo zvonici , ale nič nezhorí....
garanco
Za tento receptík by som Ti ja pridelila tú panvicu!!! Iste si ho už kompetentní všimli - potom sa nezabudni pochváliť!
ela77
vkata50, tak to nás s tou krvnou skupinou je viac... ale vidím, že si @stefanm opravil ingrediencie, lebo tam mal 2 ks slanina namiesto klobásy.
palokuchki
@stefanm , ty nas tu tymi svojimi receptami vzdy tak zabavis. Tento naozaj nema chybu. Ja som tak ako @sovka. Sedim na Vareche, hodiny mi zazvonia, hovorim si ze este tento recept si pozriem a tiez som uz tak par veci spalila. Veru Varecha je pre nas vsetkych naozaj drogova.
marianne69
mne sa podarilo pri citani receptov z varechy naposledy spalit dva plechy medovnikov a take pekne boli....
mojack
.. už som prišla na to , dám si PC do kuchyne k šporáku..a nič neprihorí
:-)))
elisticka
hahaha super:-)) vidis ja si tiez davam pc do kuchyne ako pise @mojack a aj tak mi prihorelo hahahhahaha ale ja to vycistim !!! musi byt ako nova:-))
viera1
@sovka62 ,nech Ti Ježiško donesie ešte jedny "minútky" a budeš ich naťahovať o minútu neskôr,chi,chi.Najlepší strážca je vo variči vajec,ten vreští tak,že suseda cez ulicu sa príde pýtať,čo sa stalo a neprestane,kým ho nevypneš...Teraz ma napadlo,ako fungujú digitálne minútky,tie by nemali prestať bzučať,či ?
elekra
@sovka62 , nastav si budík na mobile a daj si opakovanie po 2 minútach aspoň 3 krát! Môj zvoní ako blázon a neprestane, pokiaľ ho nevypnem!!!! @stefanm , pripáleniny a spáleniny jednoducho patria do kuchyne, určite niet kuchára, ktorému by sa niečo podobné nestalo.
kuchticka
Ja mam spalene orechy, taktiez lieskove, ktore su u nas velmi drahe a malokedy k dostaniu. Boli urcene na vanilkove rozky a tiez prihoreli a to sme strazili dvaja a neustrazili. Ked ten cas ubehne tak ryyyyyychlo a potom je pozde bycha honit. @stwfanm , ja som narobila asi vatsiu skodu s tymi spaleninami teraz ako ty. I to prve vianocne pecivo som spalila a dalo tolko roboty! a materialu - boli to medvedie tlapicky, takze musim piect odznova a casu malo. Musela som si dat utesujuce kvapocky (poharik vina), abych na to vsetko zabudla a od lutosti citam Varechu namiesto pecenia a palenia.
marikafil
Prihováram sa za vyhratú panvicu, stálo to za to, podozvedali sme sa všelijaké zákulisné zážitky, ktoré sa inak na varechu nedávajú:-)
A ostatným - ak niečo zhorí, tiež si to najprv vyfoťte a zverejnite:-)
zdezda
:-))))))))))) ach ako som sa z chuti zasmiala na tými minútkami :-))))))) asi si aj ja ešte jedny poprosím od Ježiška, on to asi aj vie, lebo Jeho meno občas aj vyslovím, no nikdy to ešte nebolo nadarmo :-)
sovka62
No veď ja tie minútky mám dvoje, viete, len tak pre istotu, a nastavujem vždy len jedny. Poučili ste ma, takže nastavím jedny, potom druhé tak, aby zvonili o dve minúty, potom nastavím budík na mobile na opakované zvonenie a to by v tom bol čert, aby som niečo pripálila. Len aby mi nezhorelo, kým to všetko stihnem ponastavovať..........
viera1
@sovka62 ,tak už som to zistila :digitálna minútka bude zvoniť,kým ju nevypneš alebo sa vybije batéria.Má to taký cingi-lingi zvuk,dám si ho do vrecka a bol by v tom čert,aby som to prešvihla.Vyrába to tescoma.
motamita3
Z toho si nič nerobte.My sme kúpili v 79 dom a ten mal stavaný sporák.Ja som dala do rúry kurča,naloťila riadne dreva všetko pozatvárala a išla sa kochať s deťmi a manželom na náš nový dvor.Až keď vybehol z kuchyne pes tak som vedela čo sa deje ha ha ha
sovka62
Ďakujem, @viera1 , ja mám digitálne, ktoré pípajú asi pol minúty a potom sa vypnú. Tak si obstarám tie, čo si našla a bude pokoj.
arasidka
Aká nláhoda! Ja sa už dlho pýtam v duchu, kde sa ten Štefan podel! A on príde s takouto špecialitou. No pekné! Ja som sa dnes ráno veľmi prekvapila, keď som otvorila formu na oplátky - našla som v nej dobre upečenú oplátku zo včerajšia - chuderka moja, nechala som ju tam pricviknutú, keď som vypla formu. Chválabohu, ku žiadnej škode neprišlo, akurátne, ako som ju vyberala, držala som ju zlomok sekundy v ruke a ona sa mi rozsypala na popol. A keby len na popol - aj na parkety, a tak som si musela pobehať aj s vysavačom.
jelenik
raz moja mamka zabudla, ze vari fazulu /"zazrala" sa do inej prace/ a potom ju v kuchyni privital tiez velky smrad a fazula uplne cierna. Kedze nebol nikto doma, rychlo chcela zahladit stopy a zhorenu fazulu vyhodila v zahrade ku kompostu. Lenze neratala, ze jej dietky /brat a ja/ si to vsimnu a zacnu velku patraciu akciu. Zacali hladat kralika, ktory isto usiel z kralikarne, lebo nasli az v zahrade "bobky" a nestastni, ze ho nikde niet, prisli za nou, aby im pomohla. A tak potom musela s pravdou von.
Ale @stefanm krasne pouzil aj nepouzitelne do receptu, sa usmievam..
maorka
no milí varecháči... ja si myslím že každemu sa niečo také prihodilo... je to najprv na šlaktrafenie... nevieš čo skôr.. mne už pár krát tu vysmrádzala ryža- miest vypnutia som len stíšila plyn- až ked ma štípali oči za troma zátačkami v detskej izbe som letele.. a o čajníku čo bol rozžeravený a svietil ako nočná lampa ani nehovorím.. . ale mam príhodu ktorá bola zlá.. tú napíšem inde.. teraz všade pochodujem s minutkami.. no darmo, Varecha je ako droga, začítaš sa a niečo zhorí alebo sa zbadáš ráno o 3.00 ako ja...
tetuska
no, ty si šikovný Stefanm, to by si mohol povedať každý, čo chce, bola to Tvoja chyba, najskôr si si mal uvariť a potom pozrieť varechu alebo opačne?... tak veľmi som klobásku ešte nespálila, tá varecha musela byť ozaj zaujímavá... a aj je...
sneica
tiez som si myslela ze su to slivky-suseneee...:)))
snehurka1
ja som dnes piekla oblatky na vianoce a tak mi tvoja príhoda arašidka prišla taká inšpirujúca.varecha je perektná stránka,človeku vykúzli úsmev na tvári a svoje neúspechy neberiem potom až tak strašne kriticky a na nervy,som rada,že všetkým mojim drahým chutí aj ked to občas envyzera tak ako by malo polda mojich predstáv.pozdravuejm,papa
snehurka1
a mám rada pripálené jedlá ale moje deti a manzel moc nie,takze si vždy nechám nejaké osmahnúť s komentárom"to je moje"
arasidka
Snehurka, pečieš, pečieš? Dobre robíš, aj keď to vyzerá ako otravná robota - opakujúca sa činnosť dokola , furt to isté, ale mne to psychicky úžasne pomáha, sedím a vlastne svojím spôsobom oddychujem. a môj arašídko dzedko uvarí obed, umyje riady, vynesie smetie... no povedz, kto by potom nepiekol?
cherryvsky
Škoda panvice :-)
Pár krát mi už zhoreli rôzne dobroty. A aj som niečo z riadu vyhodil ... Ale raz som sa zdravo nazlostil a začal rozmýšľať, ako vyčistiť totálne spálený riad z minimálne centimetrovou vrstvou "jedla". KÚPTE LÚH SÓDNY, NAOH. Do riadu nalejte vodu a pomaly prisypávajte kusový NAOH. POZOR! dochádza k rýchlemu vývoju tepla! A nechajte odstáť. Potom pomocou kefky na riad s rúčkou umyte. Môžte opakovať. Po umytí dôkladne opláchnuť vodou. Počas práce s NAOH používajte rukavice a pozor na oči! Smaltované hrnce, nerezový riad, panvice s teflónom, zapekací riad z jenskéhe skla alebo keramiky ... všetko krásne vyčistí. Babka nechcela poznať svoju 60 ročnú panvicu na dolky používanú na peci, elektrike a plyne, aj zabudla akú krásnu modrú farbu má z vonku a bielu vo vnútri. A ešte raz, pozor, roztok lúhu, NAOH je žieravina!!! :-) čím čistia vratné fľaše? lúhom :-)
babi
Gratulujem ti, s týmto svojim "pripečeným " receptom si v komentoch prekonal aj našu najnovšiju výherkyňu. Nemáš chybu, ešte že ťa tu máme a prinášaš sem humor a dobrú náladu , na rozdieľ od niektorých iných.....................
jerica
@babi ty si vystihla všetko aj za tých čo si to len šuškajú , a to že tento náš benjamínko s receptom na zhorenú panvicu je tu ako korenie pri varení,raz ho dáš veľa , štípe , potom zas málo a jedlo je fádne , @stefanm len pridávaj ,tvoje recepty nemajú konkurenta :-))
cica2
ach @stefanm a všetci varecháči, už dávno som sa tak dobre nezasmiala, ste úžasní, vaše komentáre a aj tento recept nemá chybu!







cica2
a ešte to video




mňa to tak strašne rozosmialo, že mi až slzy tečúúúúúúúúú
lia66
Jémine, dobrý!!!...ja som takto spálila(mala som asi sedem)bôčik...mama mi ráno, keď odchádzala do práce hovorí:na sporáku je bôčik, keď pôjdeš do školy, tak ho vypni...poobede ho ocesnakujem a opaprikujem...keď som sa vracala zo školy(našťastie sme mali "len" štyri hodiny), tak v chodbe smrad, ako v carihrade...doma som otvárala všetky okná a našťastie nik nezazvonil, lebo by som "spálila" aj barák...a tá vúňe plynovo/spálená!...ale keby ste videli ten hrniec-čumelo tam na mňa niečo ako asfalt...myslím, také to bolo spálené!
lia66
Propó, tá hudba ku tomu je super!...ale tých šesť kúskov, čo vyzeralo ešte k svetu si si mohol dať-tak na "prilepšenou".
iboja
smejem sa lebo mne tak zhoreli tekvicové jadierka čerstvo vyupratané na vianoce a dala som piecť jadierka sadli sme si k tv a pozerali film ,ešte aj dvere som na kuchyni zavreal aby sme nič necitili ....neveríte plech na pizzu ako somtood laku vyhodila na dvor sa rozleteljak sklo tak bolo všetko zhorené a ten smrad .....a upratovať znova a záclony vyprat ...ten film nestál zato
jozka2
musim pridat aj ja komentar inak to nejde nestalo sa to mne ale moj synovec bol poziarnik,niekto zavolal,ze na druhom poschodi horiiii,lebo sa kudol dymu doslova valil cez otvorene okno.usali poziarnici supu a v rure sa pecie kurca,ruch vyrusil susedov pani domaca otvorila dvere/prisla domov od susedy z pokecu/a sa pyta co robite v mojom byte a synovec jej hovori na buduce pani doktorka ked idete na 5 minut k susedke nezapinajte ruru dovidenia a odisli
rea1
ach jaj, ale som sa zabavila. :-))))) na vsetkom, na recepte, na diskusii, na prihodach ... ja sa tiez mam cim chvalit, len ja som priharala veci bez varechovania, len tak, zo zabudlivosti. spenat, ktory som musela vyhodit aj s hrncom, vajicka sa varili natvrdo tak dlho, az vybuchli, rozplazli sa na plafone nad sporakom a niekolko dni elegantne opadavali do neprikrytych hrncov a aj ine podobne rozne. ale vrcholom mojho umenia bolo varenie vody na kavu v praci. cajnik v kuchynke na dvojplatnicke, ja v kancelarii - ved ho predsa nebudem strazit, o chvilu pridem, ked voda zovrie. prisla, ci skor priletela som asi tak za tristvrte hodky, cajnik zeravy a mna, kravu, nenapadlo nic lepsie, ako ho pichnut pod tecucu studenu vodu. stlp pary vyrazil dekel aj pistalku a decentne mi obaril ruku. sice mi to nijak extra neublizilo ale nadavat som zacala tak, ze este aj ten cajnik okamzite vychladol. ale uz daaavno sa mi nic nepripalilo - musim si davat pozor, asi sa nieco zakerne chysta.
mijaita
Minutky, minutky a minutky , neni lepsi rady ! Mam maly byt a minutky 3 ks

Do mych uspechu patri napriklad takto pripalene drztky a v nich roztavene drzadlo od sterky - a to je teda dlooouho nevyvetratelne ! Nekdo mi tehdy neco dobreho na odsmradeni poradil, ale to jsem zapomnela. Skoda.
A kdysi davno, kdyz se zacalo karamelizovat kondenzovane, sladke mleko, pracovala jsem v laboratori chemicke. Na varic hrnek, do nej konzervu. Pro jistotu do vody jeste parafin. Nevim po kolika hodinach se budovou rozlehla priserna detonace . Ve dverich mnoho lidi co se u nas stalo, protoze tam mohlo bouchnout ledacos. Krcila jsem se v koutecku a cekala, kdy me sef zabije, kdyz jsem se tise priznala, co to bylo. Roky jeste po stenach tuhe, cerne kydance jako pamatka na jednu laborantku :-) Jiz nikdy vic jsem nekaramelizovala :-)
honestka
tak nielen rajnica, ale ta pesnicka mi vyrazila dych...
pocut ju po tolkych rokoch sa mi vybavili Prve Maje a sprievody...

@2010 to je rajnica zo suboru "green"/ Organic Pan – An Eco-Friendly Slip-N-Slide/?
hates
gratulujem a som rada že nie som sama komu sa podarí takéto niečo
martina0812
Tak to už hej! Takto načierno ja bežne opekám špekačky. Moja rodina je presvedčená, že mi chýba uhlík. :-D Takže ty si urobil klobásu presne podľa môjho gusta - myslím, že takýmto uhlím by si mohol bez problémov aj kúriť :-)
superfanta
najväčší problém je otvoriť varechu a mať obed na sporáku,moja bežná taktika a je pravda,že sa aj pozabudnem že treba niečo pomiešať,ale ešte zatiaľ nič neprihorelo klop,klop,klop :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia