Špaldové makové lúpačky s rastlinným mliekom

lekorica - fotkalekorica, Dolný Kubín, 26. marca 2017
Špaldové makové lúpačky s rastlinným mliekom
Foto: lekorica

Viem, že receptov na lúpačky je tu veľa, ale ja by som chcela pridať jeden aj trochu upravený na zdravšiu verziu. Chuťovo rozdiel vôbec necítiť.

16
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal (37 g)
463 g
1 ks
1 bal
250 ml vlažné
150 ml
50 g
1 ČL
na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dobre vymiesime a dáme na 45 minút kysnúť na teplé miesto. Keď máme cesto vykysnuté, vyvaľkáme z neho placku cca 0,5 cm vysokú a rozkrájame ju na 16 kúskov. Štvorce zrolujeme ako keď robíme rožky, preložíme na pekáč a znovu necháme kysnúť 45 minút. Potom rožky potrieme žĺtkom a posypeme makom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút.

    Špaldové makové lúpačky s rastlinným mliekom - obrázok 1

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Vyzeraju super, mozem pouzit cisto celozrnnu spaldovu muku alebo cesto bude prilis "tazke"?A ten 1 zltok ide aj do cesta, alebo iba na potretie?

Pridaj komentár k receptu: