Malinový zákusok
Malinový zákusok

Malinové kocky

Monika Sisková
cukrárka, Monikine torty, 17. júna 2022
Malinové kocky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

12 ks
200 g
100 ml
150 g mleté
50 g mleté
150 g
1 bal.
Plnka:
900 g
500 g
150 g
3 bal.
600 g
5 PL
Ganáž:
130 ml
250 g
Na ozdobenie:
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na pevný sneh. Žĺtky nešľaháme.

  2. 2

    K vyšľahaným bielkom zľahka primiešame žĺtky a olej. Všetko spolu zľahka premiešame. Potom primiešame mleté lieskovce, pistácie a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto musí zostať nadýchané a musí byť rovnomerne premiešané.

  3. 3

    Cesto rozdelíme do dvoch plechov s rozmermi 30 x40 cm vystlaných papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 – 15 minút. Ak je cesto na pohľad upečené, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Plnka: Dáme do misky mascarpone, vanilkový, práškový cukor a miešame v šľahači. Asi po 2 – 3 minútach krém stuhne, znížime otáčky a pridáme tvaroh. Miešame opäť na vyšších otáčkach, kým krém nezhustne. Do krému ručne vmiešame 300 g malín. Môžeme použiť aj rozmrazené a odkvapkané maliny.

  6. 6

    Vrch oboch vychladnutých plátov obrežeme, aby sme ich zbavili kôrky. Na spodný plát nanesieme 3/4 krému a rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche. Na krém po celej ploche rozložíme zvyšné maliny. Položíme druhý plát tak, aby bol na malinách položený obrezanou časťou. Plát zľahka pritlačíme rukami. Rovnomerne polejeme malinovým sirupom alebo šťavou z mrazených malín. Na vrchný plát nanesieme zvyšný krém a rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.

  7. 7

    Zákusok odložíme schladiť do chladničky asi na 10 – 12 hodín.

  8. 8

    Ganáž: Do misky vložíme nalámanú čokoládu. V hrnci zohrejeme do bodu varu smotanu na šľahanie. Hneď ju vylejeme do misky s čokoládou a zľahka vymiešame dohladka. Ganáž hneď nalejeme na vychladený zákusok a jemne rozotrieme po celej ploche. Zákusok opäť dáme chladiť do chladničky.

  9. 9

    Po polhodine môžeme zákusok nakrájať nožom, ktorý namáčame vo vriacej vode. Ozdobíme čerstvými alebo aj lyofilizovanými malinami.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík i foto, s radostí bych ochutnala vychlazený vzoreček!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha