Šťavnatý čokoládový koláč fotorecept
Jednoduchý na prípravu, ale s výborným výsledkom. Tento koláč určite zvládnu aj začiatočníci, pomôckou je hrnček.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 bal. |
|
| 5 ks |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 4 PL vlažná |
|
| 1 hrnček |
|
| Na poliatie korpusu: | |
| 3/4 hrnčeka (uvarená, alebo espresso) |
|
| Na potretie korpusu: | |
| (alebo jahodový) |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 200 ml (33 %) |
|
| 200 g (alebo horká na varenie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, okrem nich ešte potrebujeme prášok do pečiva a vlažnú vodu.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.
-
3
Do žĺtkového základu striedavo zašľaháme vlažnú vodu a slnečnicový olej. Vsypeme Granko a preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva.
-
4
Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech 25x35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 25-30 minút.
-
5
Po upečení korpus za horúca polejeme uvarenou kávou, necháme vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí korpus pomocou druhého plechu preklopíme papierom nahor. Z korpusu stiahneme papier na pečenie.
-
7
Čokoládová poleva: Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme), pridáme nasekanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Korpus potrieme džemom, vrch polejeme čokoládovou polevou a koláč dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie, pokrájame na menšie kocky rezy, trojuholníky... Dobrú chuť.









Diskusia k receptu