Chrumkavý gaštanový tunel

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. apríla 2013

Naozaj je výborný vychladený a na prípravu nenáročný. Ja som tento tunel piekla pri príležitosti nášho výročia svadby a všetkým veeeľmi chutil :-)

10 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto :
3 ks
3 PL
3 PL
1/2 ks
3 PL
3 PL
Plnka :
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
ďalej potrebujeme :
2 ks
1 ks
1 ks
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Na záver primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vystanom s papierom na pečenie pri teplote 160 °C. Po upečení necháme piškótový plát vychladnúť, celý ho natrieme džemom, prekrojíme na polovicu a spojíme.

  2. 2

    Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou. V miske rozmiešame gaštanové pyré spolu s rumom a vložíme do formy. Popritláčame z každej strany, naplníme plnkou, vložíme do stredu celé banány, opäť zakryjeme plnkou a dáme do chladničky chladiť. Plnka : šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom dotuha. Na záver do vyšľahanej šľahačky vmiešame pochúťkovú smotanu. ak je treba ešte dosladíme.

  3. 3

    Keď je gaštanová časť dobre vychladená, priložíme na spodnú časť piškótové cesto a preklopíme. Cesto, ktoré pretŕča skrojíme a polejeme čokoládovou polevou. Opäť dáme chladiť...

  4. 4

    Hotovo. Jednoduché a naozaj dobre vychladený je úžasne chrumkavý a šťavnatý. Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
"Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.V miske rozmiešame gaštanové pyré spolu s rumom a vložíme do formy. Popritláčame z každej strany, naplníme plnkou, vložíme do stredu celé banány, opäť zakryjeme plnkou a dáme do chladničky chladiť."
Takže žiadne cesto nedavame ani do formy na spodok ani na vrch, dobre tomu rozumiem?
Je skvelý, časovo nenáročný. Chutí všetkým a rýchlo sa aj spapká :-) Moja malá vnučka ho robí takto
Mňamčik gaštančik - Recepty - Varecha.sk
Gaštany začínajú byť aktuálne, vyzerá dobre, ale prosím ťa, čo vlastne je v ňom chrumkavé, neviem na to prísť, mám ale chuť ho urobiť.

Pridaj komentár k receptu: