Foto: diabambulka
Naozaj je výborný vychladený a na prípravu nenáročný. Ja som tento tunel piekla pri príležitosti nášho výročia svadby a všetkým veeeľmi chutil :-)
na 160 °C
Suroviny
Cesto : | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Plnka : | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
ďalej potrebujeme : | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
|
Postup
-
1
Cesto : Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Na záver primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vystanom s papierom na pečenie pri teplote 160 °C. Po upečení necháme piškótový plát vychladnúť, celý ho natrieme džemom, prekrojíme na polovicu a spojíme.
- 2
Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou. V miske rozmiešame gaštanové pyré spolu s rumom a vložíme do formy. Popritláčame z každej strany, naplníme plnkou, vložíme do stredu celé banány, opäť zakryjeme plnkou a dáme do chladničky chladiť. Plnka : šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom dotuha. Na záver do vyšľahanej šľahačky vmiešame pochúťkovú smotanu. ak je treba ešte dosladíme.
- 3
Keď je gaštanová časť dobre vychladená, priložíme na spodnú časť piškótové cesto a preklopíme. Cesto, ktoré pretŕča skrojíme a polejeme čokoládovou polevou. Opäť dáme chladiť...
- 4
Hotovo. Jednoduché a naozaj dobre vychladený je úžasne chrumkavý a šťavnatý. Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takže žiadne cesto nedavame ani do formy na spodok ani na vrch, dobre tomu rozumiem?
oki ?
Mňamčik gaštančik - Recepty - Varecha.sk