toto som ochutnal v Nemecku a doma to pripravujem ako rýchlu večeru po ktorej sa vždy zapráši,keď som to doma pripravil prvý krát tak Zobraziť celý popistoto som ochutnal v Nemecku a doma to pripravujem ako rýchlu večeru po ktorej sa vždy zapráši,keď som to doma pripravil prvý krát tak deti by to boli schopne jesť každy deň
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,8 kg |
|
2-3 ks |
|
2-3 dcl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Pita chlieb: | |
0,5 kg |
|
15 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 pl |
|
200 ml vlažná |
|
Postup
-
1
Masko si zmiešame z polovicou oleja pridáme ingrediencie a necháme asi pol hodinky odstáť.Na druhej polovici oleja speníme cibuľku,pridáme maso osolíme a dusíme asi dvadsať minút.
- 2
Príprava PITA chleba: Do misky dáme kryštálový cukor, rozdrobené droždie, trocha vlažnej vody a necháme vykysnúť.V druhej miske preosejeme múku, primiešame soľ,Do múky pridáme olivový olej, vykysnutý kvások, zvyšnou vlažnou vodou zarobíme hladké, pružné a nelepivé cesto, ktoré necháme na teple kysnúť 2 hodiny. Z vykysnutého cesta ugúľame 8 guliek, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhov o priemere 15-20 cm. Tieto placky prenesieme na múkou poprášenú utierku, prikryjeme dalšou utierkou a necháme kysnúť zase 30 minút. Vykysnuté placky dáme na plech s pečiacim papierom, potrieme studenou vodou a rýchlo vkladáme do vopred rozpálenej trúby, aby teplota neklesla, lebo placky by sa nenafúkli. Pečieme na 200-220 stupňoch/horkovzduch/6-10 minút. Správne upečená pita má byť nafúknutá a na povrchu mierne zhnednutá. Povrch sa môže natrieť olivovým olejom.Potom ho rozkrojím a naplním masom potriem tzaziky omáčkou a podľa chuti pridám nakrájané paradajky alebo inú zeleninu.Pri rýchlej večeri použijem arabsky chlieb kúpený v supermarkete,ktorý zohrejem na pánvici potriem omáčkou + zelenina podľa chuti zaviniem a podávam.
- 3
Príprava Tzaziki omáčky Šalátovú uhorku očistíme, zrnká vyberieme/ja dávam aj s dužinou a jadierkami/ a najemno nastrúhame. Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno posekaný kôpor, mleté čierne korenie, soľ, jogurt biely a spolu premiešame.Celkový čas prípravy je s arabskym chlebom ak chcete s pitou tak je to samozrejme dlhšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu