Foto: daisy1979
Tento úžasne chutný a jednoduchý receptík pôvodne pochádza z poľskej kuchyne [preto ten názov "Pulpeciki"] :)) A keďže môj mužíček pochádza tiež Zobraziť celý popisTento úžasne chutný a jednoduchý receptík pôvodne pochádza z poľskej kuchyne [preto ten názov "Pulpeciki"] :)) A keďže môj mužíček pochádza tiež z tejto krajiny, myslím si že nikto iný by ho pre mňa nedokázal ukuchtiť lepšie ako on... :) Tak ako to dokázal dnes na obedík... "Pulpeciki" boli mäkkučké, a tá omáčka... Hmmm
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prísady na mäsové guličky... mleté mäso, vajíčko, strúhanku, postrúhanú cibuľu a cesnak, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie...
-
2
... dôkladne vypracujeme. Necháme odstáť v chladničke 10 minút...
-
3
Následne vyformujeme malé guličky. Do hrnca vlejeme bujón, ktorý privedieme do varu a vložíme pripravené guličky. Varíme približne 10 - 12 minút na stredne veľkom ohni, až budú guličky uvarené. Následne guličky vyberieme na tanier a z bujónu pripravíme omáčku...
-
4
Do misky si odoberieme trochu bujónu, do ktorého pridáme múku a rozmiešame. Pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame metličkou aby nám nevznikli hrudky. Vmiešame do hrnca s bujónom. Následne vlejeme smotanu na varenie. Nakoniec pridáme kôpor a premiešame. Omáčka by mala byť hustá, svetlá a veeeeľmi chutná... :)
-
5
Do hotovej omáčky vložíme guličky...
-
6
... a podávame s mladými zemiačkami poliatymi rozpusteným maslom. Želáme dobrú chuť!!!
@ketty3811 , tiež som toho istého názoru ;)
@megiinr , s rodinkou žijeme v zahraničí, v podnájme.. tie krásne taniere vlastní naša landlorka.. :)