Vyprážané pirohy s nivovou plnkou
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 27. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 27. júla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
380 g (uvarené v šupke) |
|
110 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
|
|
Plnka: | |
100 g (uvarené v šupke) |
|
100 g |
|
Na vyprážanie: | |
(alebo olej) |
|
Na podávanie: | |
250 ml |
|
1 zväzok (čerstvý) |
|
Postup
-
1
Ošúpané uvarené zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku, maslo, vajce a všetko spolu dobre vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pohárom z neho vykrojíme kolieska alebo nožom štvorce. Podľa vykrojeného tvaru budeme mať pirohy v tvare polmesiaca alebo trojuholníku.
- 2
Naplníme zmesou zo syra niva a z pretlačených zemiakov. Okraje cesta dobre pozatláčame. Naplnené pirohy vypražíme v bravčovej masti alebo v oleji.
- 3
Podávame s kyslou smotanou, v ktorej je rozmiešaný najemno nasekaný čerstvý kôpor, prípadne môže byť aj sušený, ak nemáte poruke čerstvý. Plnky môžu byť rôzne – slivkový lekvár, mleté orechy s práškovým cukrom, strúhankou a troškou vody, tvaroh s kôprom alebo kyslá kapusta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu