Vyprážané pirohy s nivovou plnkou
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 27. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 27. júla 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 380 g (uvarené v šupke) |
|
| 110 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 100 g (uvarené v šupke) |
|
| 100 g |
|
| Na vyprážanie: | |
| (alebo olej) |
|
| Na podávanie: | |
| 250 ml |
|
| 1 zväzok (čerstvý) |
|
Postup
-
1
Ošúpané uvarené zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku, maslo, vajce a všetko spolu dobre vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pohárom z neho vykrojíme kolieska alebo nožom štvorce. Podľa vykrojeného tvaru budeme mať pirohy v tvare polmesiaca alebo trojuholníku.
- 2
Naplníme zmesou zo syra niva a z pretlačených zemiakov. Okraje cesta dobre pozatláčame. Naplnené pirohy vypražíme v bravčovej masti alebo v oleji.
- 3
Podávame s kyslou smotanou, v ktorej je rozmiešaný najemno nasekaný čerstvý kôpor, prípadne môže byť aj sušený, ak nemáte poruke čerstvý. Plnky môžu byť rôzne – slivkový lekvár, mleté orechy s práškovým cukrom, strúhankou a troškou vody, tvaroh s kôprom alebo kyslá kapusta.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu