Domáce zemiakové pirohy

anina6 - fotkaanina6, 12. septembra 2012

Nevedela som čo dnes variť, ostali mi zvyšné zemiačky od nedele, tak som uvarila pirohy. Určite ich varecháči poznajú ale každý ich robieva na Zobraziť celý popisNevedela som čo dnes variť, ostali mi zvyšné zemiačky od nedele, tak som uvarila pirohy. Určite ich varecháči poznajú ale každý ich robieva na iný spôsob. Takže tu je ten môj.

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 Dg
25 Dg
1 ks
1 pohár studená




Postup

  1. 1

    Takže múku si preosejeme cez sito, presypem si ju do misky, do prostriedku si urobím jamku, pridám vajíčko a podlievam studenou vodou. Vypracujem cesto, ktoré nesmie byť veľmi tvrdé ale ani mäkké, lebo by sa nám zle vaľkalo. Ja si ho potom rozdelím na dve polovičky, a rozvaľkám. rozvaľkané cesto potom porežem na štvorčeky a plním zemiakovou plnkou, slivkovým lekvárom alebo džemom. Plnku si pripravím z uvarených zemiakov, ktoré dobre okorením čiernym korením. pripravím si vriacu vodu, do ktorej pirohy naháddžem, uvarím, a omastím opraženým maslom. prajem dobrú chuť všetkým

Diskusia k receptu

elekra
Aj by som si dala, ale ešte som nenabrala odvahu na ich zhotovenie. Možno raz ...
jozka2
tieto pirohy su velmi dobre posypane oprazenoubrezlu a s cukrom.Ja do cesta davam aj cast detskej krupic su viac nadychane,tak to robievala mojasvokra a stale boli vyborne.
jozka2
este som zabudla pridatze takto na slano su vyborne s pridanim1 pl kys.smotany na vrch
anina6
no to áno, robia sa na viacero spôsobov, namiesto masla možno omastiť popraženou slaninkou, alebou opraženou cibuľkou a poliať kyslou smotanou. aj plnky môžu byť rôzne , napr. v zime ked mám viac času ich plním opraženou kyslou kapustou, ono sa to trošku horšie plní ako so zemiakmi ale výsledok je veľmi chutný. aj s tvarohom zmiešaným s pažitkou sú dobré, tie zas má rád môj manžel.
jeka
Už som ich dlho nerobila,dakujem za pripomenutie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia