Foto: akeber
Suroviny
Cesto : | |
6 PL |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
0,5 dl |
|
6 ks |
|
Smotanová pena : | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Kakaová pena : | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Ozdobevie : | |
stružiny |
|
na poliatie cesta |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme šľahačom , pridáme kryštáľ cukor. Dobre vyšľaháme .Pridáme kakao a olej . Nezabudneme pridať aj žĺtky .
-
2
A nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva .
-
3
Dobre premiešame a cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie . Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C . Po upečení ponecháme vychladnúť a papier na pečenie stiahneme dole .
-
4
Cesto pokropíme rumom . Kakaová pena : 500 ml šľahačky vyšľaháme aj s medom . Ja som dala len jednu lyžicu medu (nemáme rady veľmi sladké ) , tak treba ochutnať ak bude málo sladké treba med pridať . Tak isto aj pri smotanovom kréme .
-
5
Želatinu urobíme podľa návodu na obale , a letnú ju vmiešame do šľahačky . Kakaovú penu hneď natrieme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky . Zatiaľ si urobíme smotanovú penu . Vlastne postup je ten istý ako pri kakaovej len bez kakaa . Smotanovú penu natrieme rovnomerne na kakaovú a dáme stuhnúť do chladničky . DOBRÚ CHUŤ !
@3sandra3 , @mracik9 , @anah , @stacy77777 , @iva63 ,,@iva63 ,turistka, veľmi pekne ďakujem za milé komentáre :-)