
Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

Jabĺčkové pité podľa mňa
Ako som sa zbavila starých jabĺk v pivnici a urobila miesto pre nové :-)

Polievka z čerstvej kapusty
Ked som bola mala, nemala som velmi rada tuto polievku. No rokmi sa chute zmenili...

Vajíčková nátierka do prírody
Je to nátierka na ťažké ráno po prebdenej noci. Napríklad po nočnej, alebo ak chcete...

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Francúzske zemiaky s klobáskou a so špekáčikmi
Hľadáte perfektné jedlo na sobotný obed, ktoré milujú malí aj veľkí? Na to sú zapekané zemiaky ako stvorené....

Veľkonočná Panenka v závoji a všeličo iné
Tento recept sa u nás robil vždy na zabíjačku. Urobili sa dve šišky, jedna k...

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami
Takéto krásne farfalle som nedávno dostala od výbornej kamarátky, tak dnes prišli na rad. Kamarátka...

Torta Pavlovova
Tento recept som ziskala s pozerania relacii o vareni na paprike a je od Nigelli. Vyskušala...

Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...

Slaninová nátierka
Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Porcovanie ANANÁSU
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu, pre mňa je...

Grilovaná cukina s mozzarellou
Jednoduchu chutovka z mojej oblubenej mozzarelly. Dnes je to v kombinacii s grilovanou cuketou a...

Čínska „sopľová“
Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre...

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Rezy s lieskovými orieškami
Prvé, čo si urobíme, tak opražíme oriešky na suchej panvici, aby sa nám ľahko, dali z nich...

Strapaté halušky
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je...

Plnka v hrnčeku k hydine
Veľmi jednoduchá plnka, ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...