Tom yum goong – thajská polievka s krevetami fotorecept
Foto: figovnik
Milujem túto polievku a pri každej mojej návšteve do thajska som sa na ňu veľmi tešila, z poslednej návštevy som si konečne doviezla ingrediencie, Zobraziť celý popisMilujem túto polievku a pri každej mojej návšteve do thajska som sa na ňu veľmi tešila, z poslednej návštevy som si konečne doviezla ingrediencie, ktoré sa u nás len ťažko zoženú, no a ostatné veci ako paradajka, cibuľa a iné čo sú u nás k dispozícii neboli problém. Tak som si teda aj na Slovensku mohla dopriať túto výbornú polievku. Ingrediencie, ktoré som si priniesla sa podľa mňa kľudne dajú dostať v Bratislave v špecializovaných obchodoch. www.figovnik.com
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme 3-3 a 1/2 l vody, sušený galangal, sušené limetkové listy, sušenú citronovú trávu a cibuľu. Necháme zovrieť, potom stíšime oheň, pridáme krevety a čerstvú citrónovú trávu nakrájanú na kúsky.
-
2
Asi po 5-6 minútach pridáme čili - každý podľa toho akú ostrú polievku chce, može sa čili aj podrťiť, ale ja som radšej nechala v celosti potom sa to jednoducho vyberá, ideálne je čerstvé čili, ale postačí aj súšené, pridáme aj jarnú cibuľku a tom yum pastu. Nakoniec pridáme paradajky. Necháme ešte raz zovrieť všetko poriadne premiešame. Nakoniec odstavíme z ohňa a pridáme šťavu z limetky - prípadne z citróna, ak nemáme limetku.
-
3
krevetky ..
-
4
Dobrú chuť ...
Prečo si poniektorí Vareškovci mýlia suroviny a ingrediencie?
Ingrediencia je slovo latinského pôvodu a znamená prísada primiešanina. Kto si myslí, že nie, nech sa pozrie do Slovníka cudzieho jazyka.
za ostatné názory ďakujem pekne :)