Veľkonočný tvarožník fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. apríla 2011

Niekde sa na Velku noc pripravuje velkonocna hrudka. My sme zvykli podavat na velkonocne ranajky tento tvaroznik.

20
porcií
25 minút
príprava
4 min. na pare minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
150 g
1 salka mrazený
1 salka mrazená
100 g
1 KL
2 PL
3 KL
125 ml
2 PL cerstva




Postup

  1. 1

    Pripravila som si zeleninu ktoru pouzijem. Mrkvu som si nakrajala na tenke rezance, brokolicu som rozdelila na male ruzicky a papriku som nakrajala na male stvorceky. Kukuricu a hrasok som pouzila zmrazeny.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci nad parou som si najprv uvarila mrkvu, asi 3minuty.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som k mrkve pridala brokolicu, hrasok a kukuricu. Varila som este dalsiu minutu. Zelenina ma zostat trochu chrumkava. Papriku som nevarila, ta zostala surova.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh s horcicou som si vyslahala do hladka.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K tvarohu som pridala sol, korenie, petrzlenovu vnatku a cervenu papriku. Vsetko som znovu premiesala.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som pridala vychladnutu zeleninu a zase premiesala. 3KL bezfarebnej zelatiny som si rozpustila v 125ml horucej vody. Rozpustenu zelatinu som si schladila a vmiesala som ju do tvarohu.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Formu na srnci chrbat som si vylozila potravinarskou foliou.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vymiesany tvaroh so zeleninou som ulozila do formy a prikryla foliou, ktora precnievala po bokoch.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tvaroznik som dala stuhnut do chladnicky. Staci 5-6 hodin, ale najlepsie je ho tam nechat do druheho dna.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a toto je zelatina aku som ja pouzila.

    Veľkonočný tvarožník (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marianne69
...krasne jarne jedlo,len so zelatinou som este nikdy nerobila,trosku sa jej bojim,ale vyskusam...
jatanika
toto sa mi veľmi páči... najmä, že je to s tvarohom... niekedy skúsim...
palokuchki
Marianna, neboj sa zelatiny, ked budes postupovat podla navodu urcite ti to vyjde. Dakujem vam za komentare.
dorisa
Krásne , farebné, len sa zahryznúť. Mňam.
pivonka
Si ma prekvapila. Myslela som, že to bude koláč. Veľmi sa mi tvoj tvarožník páči, zakladám.
elisticka
mnam robim podobne ale tvoje tvarohove vyskusam,,,,krasne farebne lakave....
elekra
Presne ako @pivonka , myslela som si, že to bude tvarohový koláč! Milo si ma prekvapila.
optimistka33
S tvarohom som to ešte nerobila - poznám ten recept, ale v obmene - namiesto tvarohu tam dávam majonézu, alebo tatarsku omáčku a pridávam tam trocha šunky nakrájanej na drobné štvorčeky. :-)
1x myalab
zvoncek
ukladám do MKK, vyskúšam to v tortovej guľatej forme
lucylee
@palokuchki nebolo 125 ml vody málo na to množstvo tvarohu? Ja som síce použila agar agar, ale nestuhlo mi to poriadne.
palokuchki
@lucylee , dneska som skontrolovala recept. Na 600g tvarohu staci 3KL zelatiny. Ta voda 125mi je len na rozpustenie zelatiny. Urcite to staci. Pridavam fotku, aku zelatinu som pouzila ja. Ja myslim, ze na tom zalezi. Musis asi skontrolovat podla toho co pouzivas, kolko zelatiny treba na tu hmotnost, ktoru chces aby sa ti sadla.
lucylee
@palokuchki ja som prvý raz použila agar a bol to taký pokus-omyl, skúsila som 1 KL a evidentne to bolo málo. Dočítala som sa, že má lepšie tuhnúce schopnosti ako želatína, tak preto som ho dala radšej menej. Nabudúce dám viac.
simona11
Príjemná obmena môjho majonézového srnčieho chrbáta
lenkamaria
Pekné, idem to robiť ,robievala som vajíčkovú tlačenku a pre zmenu spravím toto
leushkka
Velmi sa mi paci recept, zdravsia obmena toho s majolkou. Uz sa mi chladi, nedala som vajcia, tie budu nazdobene na sunkovej mise.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia