Foto: palokuchki
Niekde sa na Velku noc pripravuje velkonocna hrudka. My sme zvykli podavat na velkonocne ranajky tento tvaroznik.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si zeleninu ktoru pouzijem. Mrkvu som si nakrajala na tenke rezance, brokolicu som rozdelila na male ruzicky a papriku som nakrajala na male stvorceky. Kukuricu a hrasok som pouzila zmrazeny.
-
2
V hrnci nad parou som si najprv uvarila mrkvu, asi 3minuty.
-
3
Potom som k mrkve pridala brokolicu, hrasok a kukuricu. Varila som este dalsiu minutu. Zelenina ma zostat trochu chrumkava. Papriku som nevarila, ta zostala surova.
-
4
Tvaroh s horcicou som si vyslahala do hladka.
-
5
K tvarohu som pridala sol, korenie, petrzlenovu vnatku a cervenu papriku. Vsetko som znovu premiesala.
-
6
Potom som pridala vychladnutu zeleninu a zase premiesala. 3KL bezfarebnej zelatiny som si rozpustila v 125ml horucej vody. Rozpustenu zelatinu som si schladila a vmiesala som ju do tvarohu.
-
7
Formu na srnci chrbat som si vylozila potravinarskou foliou.
-
8
Vymiesany tvaroh so zeleninou som ulozila do formy a prikryla foliou, ktora precnievala po bokoch.
-
9
Tvaroznik som dala stuhnut do chladnicky. Staci 5-6 hodin, ale najlepsie je ho tam nechat do druheho dna.
-
10
No a toto je zelatina aku som ja pouzila.
Diskusia k receptu