Foto: dorisa
Občas upečiem takýto nákyp z hríbov, mám mrazené aj sušené. Pochutnali sme si.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
4 ks, 1-2 dni starý |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
1 KL |
|
5 štipka |
|
1 KL |
|
1 štipka |
|
200-300 ml |
|
Postup
-
1
Huby rozmrazíme a nakrájame. Sušené namočíme do vody, potom vytlačíme z nich vodu, tak isto,ako aj z mrazených.
-
2
Na tuku si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
3
Potom ich opražíme na cibuľke. Osolíme, okoreníme , dáme rascu, Dusíme.
-
4
Pridáme aj roztlačený cesnak. Keď sú udusené, necháme ich vychladnúť.
-
5
Staršie rožky nakrájame na kolieska, zalejeme mliekom. Pridáme žĺtky.
-
6
Keď rožky zmäknú premiešame zmes....
-
7
...a pridáme vychladnuté udusené huby a majorán.
-
8
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
-
9
Zapekaciu misu potrieme olejom...
-
10
Zmes húb a rožkov so žĺtkami zmiešame s tuhým snehom. Opatrne.
-
11
Máme pripravenú zmes na hubový koláč-hubník.
-
12
Tú prenesieme do zapekacej misy , navrch dáme kúsky masla a dáme piecť do rúry na 180stupňov a pečieme asi 45 minút.
-
13
Upečený hubový koláč.Podávame so zeleninou, alebo aj ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou. My sme koláčik jedli len tak. Čím bol straší, tým bol lepší.
-
14
Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/hubnik-fotorecept/8924-recept.h...
@dorisa spravila si mi chute, len už nemám ani mrazené hríby, sezóna bola veľmi slabá, tak si musím počkať, snáď tá tohtoročná bude lepšia :-)
Patrím k tým, čo sa hanbia huby kupovať. Sami najlepšie vieme, čo jeme. A jeme aj muchotrávky červenkasté a cisárske, samozrejme nie zelené ani červené, ani patuyardove...
A ten hubník - hubák je výborný.