Foto: marianne
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre toho,kto ho má rád.
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
200 g ( sparené a ošúpané) |
|
2-3 PL |
|
|
|
čerstvá alebo sušená |
|
z pól citróna |
|
30-40 g strúhaný ľubovoľný |
|
Postup
-
1
Z ružičiek odstránime poškodené listy,umyjeme,hlúbik odkrojíme a povaríme v osolenej vode 15 minút.Uvarený scedíme a necháme odkvapkať.
-
2
Paradajky oparíme horúcou vodou,ošúpeme,(ja som tak nerobila,šupky mi neprekážajú,práve naopak,ale v recepte sa tak uvádzalo,tak dodržím recept),pokrájame na osminky.Dáme do rajnice s rozohriatým olejom a dusíme 5 minutiek.Pridáme uvarené ružičky kelu,okoreníme korením,osolíme,pridáme bazalku a pokvapkáme citronovou šťavou.
-
3
Rozložíme na rozohriatú misu a posypeme syrom.Použila som syr Gouda.
s paradajkami musí byť chutný :)
varecha.pravda.sk/recepty/fazulove-struky-so-sezamom-foto...
varecha.pravda.sk/recepty/fazulove-struky-na-cesnaku-foto...
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-fazulove-struky-s-redkvi...
Neviem, co z toho mozes a co nie, ale ved ty si to uz upravis :)
varecha.pravda.sk/recepty/kremova-polievka-z-ruzickoveho-...
Je vyborna.