Ružičkový kel s paradajkami fotorecept

marianne - fotkamarianne, 17. septembra 2012
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)
Foto: marianne

Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre toho,kto ho má rád.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g ( sparené a ošúpané)
2-3 PL
 čerstvá alebo sušená
z pól citróna
30-40 g strúhaný ľubovoľný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z ružičiek odstránime poškodené listy,umyjeme,hlúbik odkrojíme a povaríme v osolenej vode 15 minút.Uvarený scedíme a necháme odkvapkať.

    Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky oparíme horúcou vodou,ošúpeme,(ja som tak nerobila,šupky mi neprekážajú,práve naopak,ale v recepte sa tak uvádzalo,tak dodržím recept),pokrájame na osminky.Dáme do rajnice s rozohriatým olejom a dusíme 5 minutiek.Pridáme uvarené ružičky kelu,okoreníme korením,osolíme,pridáme bazalku a pokvapkáme citronovou šťavou.

    Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozložíme na rozohriatú misu a posypeme syrom.Použila som syr Gouda.

    Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
dakujem za komentariky,som rada,ze sa paci @ola111 ja som tiez na ruzickovy kel sama,dcera nema rada vobec,radsej hladna bude a muz zje jednu kapusticku,nech sa peklo prepadne,aby som nehucala,ze by len masisko jedli:-DDD

Pridaj komentár k receptu: