Podľa tohto receptu robievame medovníčky už asi 10 rokov. Pre nás sú najlepšie.
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
120 g |
|
190 g |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto okrem medu a masla dáme do misky.
-
2
Med a maslo rozpustíme na miernom ohni. Necháme trochu vychladnúť.
-
3
Pridáme k múčnej zmesi.
-
4
Spracujeme cesto.
-
5
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary.
-
6
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Piekla som v teplovzdušnej rúre na 160 °C presne 7 minút.
-
7
Po upečení môžte potrieť vajíčkom, ja nepotieram. Necháme vychladnúť.
-
8
Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, práškový cukor je potrebné minimálne raz preosiať. Miešame metličkou maximálne 1-2 minúty. Ak je poleva moc hustá, pridáme citrónovú šťavu, ak je riedka, pridáme cukor. Polevou naplníme zdobiaci sáčok prípadne obyčajný mikroténový sáčok a zdobíme podľa svojich predstáv. Medovníčky sú ihneď mäkké.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu