Foto: dorisa
Koláčik je vynikajúci.
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 g alebo maslo |
|
125 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
500-1000 g olúpaná- nakrájaná na malé kocky |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z múky, tuku na pečenie, vajec , cukru a prášku do pečiva...
-
2
...vypracujeme cesto. Toto necháme zabalené vo fólii chladiť cca30 minút.
-
3
Kým je cesto v chladničke, pripravíme si rebarborovú plnku. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na cca 1cm kúsky, zasypeme 50 g cukru a jednou PL múky. Premiešame.
-
4
Pripravíme si aj krém: do misky vylejeme šľahačkové smotany, pridáme 100g cukru, vanilkový pudingový prášok, vanilkový cukor a vajce. Všetko dokonale premiešame.
-
5
Cesto vyberieme z chladničky, a natlačíme ho na plech (rozm. 25x35 cm), treba zdvihnúť aj po okrajoch.
-
6
Na cesto navrstvíme rebarboru.
-
7
Zalejeme zmesou na vanilkový krém a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-189 stupňov a pečieme cca 30 minút.
-
8
Koláčik po upečení necháme vychladnúť. Potom sa dobre krája, pudingová zmes ztuhne.
-
9
Dobrú chuť k osviežujúcemu koláčiku netradičnej chuti.
Diskusia k receptu