V tomto období je tu už mnoho receptov na griotku, či višňový likér, ale ani jeden nemá toto zloženie. Preto 3 v 1, že Zobraziť celý popisV tomto období je tu už mnoho receptov na griotku, či višňový likér, ale ani jeden nemá toto zloženie. Preto 3 v 1, že produkt z fľaše môžte využiť minimálne na tri spôsoby: dať si likér ako sladký aperitív, poliať ním spolu s višňami zmrzlinu a nakoniec višne použiť na Vianoce (isteže aj inokedy, ale u nás to tak býva) do plnky do krehkých košíčkov . Možno vyskúšate...
príprava
Postup
-
1
Do 5 litrovej sklenenej fľaše dáme umyté, prebraté višne, zasypeme ich cukrom, prelejeme vínom a vodkou. Fľašu uzavrieme a necháme stáť aspoň 4 týždne. Medzitým môžte obsah niekoľkokrát premiešať, aby neostal cukor naspodku. A potom... už si iba vychutnávate. Ja nezlejem naraz všetok likér, odlievam príležitostne a višne si vyberáme tiež príležitostne. Prajem Vám "Na zdravie" a "Dobrú chuť!
Dakujem za akekolvek rady
@ckatka : Oné, podľa mojich veľmi malých skúseností, všetko s obsahom cukru pri takýchto operaciách má byť v tme. Bez cukrov môže byť na slnku. øøø