Griotka 3 v 1

garanco - fotkagaranco, 30. júna 2011

V tomto období je tu už mnoho receptov na griotku, či višňový likér, ale ani jeden nemá toto zloženie. Preto 3 v 1, že produkt z fľaše môžte využiť minimálne na tri spôsoby: dať si likér ako sladký aperitív, poliať ním spolu s višňami zmrzlinu a nakoniec višne použiť na Vianoce (isteže aj inokedy, ale u nás to tak býva) do plnky do krehkých košíčkov . Možno vyskúšate...

10 minút
príprava

Suroviny

asi 2 kg
700 g
0,7 l (jemná)
0,7 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 5 litrovej sklenenej fľaše dáme umyté, prebraté višne, zasypeme ich cukrom, prelejeme vínom a vodkou. Fľašu uzavrieme a necháme stáť aspoň 4 týždne. Medzitým môžte obsah niekoľkokrát premiešať, aby neostal cukor naspodku. A potom... už si iba vychutnávate. Ja nezlejem naraz všetok likér, odlievam príležitostne a višne si vyberáme tiež príležitostne. Prajem Vám "Na zdravie" a "Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianna76
fajn, zaujímavé, červené víno môžem aj vodku, vyzerá to chutne... aj bez silnejšieho rumu. Ukladám a skúsim zohnať višne...
stevca
fakt dobré :) vyskúšam z dalšej úrody. inak zo zvyšných vyšní je dobrá bublanina, alebo muffinky - len nie pre deti :)
stevca
recept na čoko mafinky som už pridala dúfam že čoskoro tu bude, čaká na schválenie :)) papa
ckatka
@Garanco - dakujeme za recept, chcela by som sa spytat, ze preco v niektorych receptoch ma "griotka" stat v tme a chlade a inde na slnku. Ja som toho roku skusila aj tak aj tak - ale ta co bola na slnku vyzera ze kysla, bublala a parkrat nas pri miesani oprskala. Vobec nie je taka krasna cira ako ta z pivnice, skor vyzera ako huste ribezlove vino, a zvysne visne maju cudnu aromu, neviem ci to mozme pit... :(

Dakujem za akekolvek rady
abdul
@Garanco : prepáč za OT v recepte.
@ckatka : Oné, podľa mojich veľmi malých skúseností, všetko s obsahom cukru pri takýchto operaciách má byť v tme. Bez cukrov môže byť na slnku. øøø
garanco
&ckatka, keď si do fľaše s višňami dala vodku - teda nejaký alkohol, ten predsa nemôže skysnúť. Každý rok dávam fľašu s višňami a ingredienciami na griotku stáť na okno ( no pri tých tohtoročných "štyridsiatkach" nestála na priamom slnku) . Skúšala som rôzne recepty na griotku, ale tento vyhral a robím ho už niekoľko rokov. Mne najlepšie chutí griotka s vanilkovou zmrzlinou:-)))
alex100
Ja to robé, trochu ináč, bez vína ale toto sa mi tiež páči a budem teda robiť dva druhy griotky.
sonja
Zvyšili mi višne ,tak som neodolala a vyskušala som aj tento tvoj recept a musim povedat ,ze ja som dala trochu menej vodky ,asi 4,5 dcl a veru aj mne to trochu zasumelo ,ako ked pracuje vino ,ale chutovo super aj grády to má,vyskušam priliat alkohol a uvidim ,dakujem za recept