Foto: mihoo9
Návod, ako spraviť maslo za pár minút.
príprava
Postup
-
1
Smotanu nalejeme do pohára (500 ml), zavrieme šrobovacím viečkom a trasieme. Smotana sa začne meniť na šľahačku, ale neprestávame triasť až do doby, než nám začne hrudka masla búchať o steny pohára. V tom momente vzniknú z jednoliatej tekutiny 2 rozdielne hmoty, a to maslo a cmar neobsahujúci takmer žiadny mliečny tuk.
- 2
Pohár otvoríme, vodu vylejeme, maslo zalejeme studenou vodou a pokračujeme v trasení. Týtmo sa z masla vymyjú zbytky cmaru. Opakujeme dovtedy, pokiaľ je voda zafarbená do biela.
- 3
Keď je voda čístá, vylejeme ju. S maslom opatrne zahrkáme bez vody, aby dostalo pekný tvar, vytiekli zbytky vody a môžeme natierať na chlieb. Po použití maslo opäť zalejte studenou vodou, aby sa nám nepokazilo a skladujeme ho v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na to je jej škoda!Aj mne sa už podarilo šlaháčku zmútiť,ale masielko bolo sladké.Je to celkom iné ked si maslo urobiš z mieka,ako píše @tetris.Toto je môj spôsob výroby domáceho masla.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-tvaroh-a-maslo-fotorecep...