
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......

Trojuholníky z Bebe keksov
Patrí medzi moje najlepšie zákusky, ktorých sa neviem ojesť... Viem, že takýchto receptov...

Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke
Inšpiráciu som našla na nete, kde v diskusii dievčatá radili jedna-druhej ako chutne pripraviť panenku, tak som...

Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

Môj krémeš
Tento krémeš sa mi vždy vydarí. Rada ho robievam, keď k nám má prísť návšteva....

Bublanina s čiernymi ríbezľami
Moc neobľubujem čierne ríbezle... ale kedže ich je tento rok v záhradke nejako moc, tak som z...

Antipasti misti
Taketo nieco prinesieme, ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku, alebo to robime doma ako predjedlo,...

Opekance Amálka
Teraz je ich čas a preto ich sem pridávam. Neviem prečo Amálka. Možno preto, lebo sú naozaj ľahučké a jemné, ako víla....

Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....

Plnená tekvica
Potrebovala som sa zbaviť kuracích pŕs, ktoré sa veľmi u nás nemíňajú a zároveň sa na...

Rožky s masťou II.
Zaujal ma recept na rožky od pani Milky Ragánovej. Vyskúšala som ho. Ja som...

Ružičky z lístkového cesta
Jednoduchá rýchlovka, pekná pre oko, slaná chuťovka k vínu alebo pivu.

Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Kuracie prsia so sušenými rajčinami a zeleninou
Recept vznikutý na tradičnej kombinácií čo chladnička dala :-D

Zemiakový šalát s domácou majonézou
Šalát: Na dobrý šalát zemiaky varného typu A. Uvaria sa do makka a pri tom sa...

Cesnakové žemle
keďže je nedeľa a do obchodu ďaleko a hlavne zima rozhodla som sa upiecť pečivo aby bolo...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Špenátová polievka
Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo...

Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč
Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, ...

Kakaové rožky točené
Do misky dáme droždie s vlažným mliekom. Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút. Pridáme cukor,...

Trojfarebná roláda
zvyknem ju piecť na rodinné oslavy a ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj...

Obrátený jablkový zákusok s karamelovou šľahačkou
Jablká dozrievajú a tak vám ponúkam obľúbený obrátený zákusok, ale trocha inak. Výborné pohostenie na...

Vianočná maslová štóla
Štolu jsem pekla letos poprvé, a rozhodně ne naposledy. Snědli jsme je (dva kusy) během dvou...

Snehové gule
Dostala som od bývalej kolegyne tento recept tak som musela hneď skúšať. Možno ste sa už...

Pórkový šalát s kukuricou
Recept som dostala od jednej kamáratky z Rakúska a robí sa u nás pravidelne, lebo je...

Pečené morčacie stehno s bylinkami
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa...

Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...

Zeleninový mletý rezeň
Karfiol a mrkvu očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody do polomäkka. Scedíme necháme...

Koložvárska kapusta
Ak chcete môžte si dať viac kapusty, mäsa alebo ryže, podľa toho kto ma čoho...