Foto: salinka
Ponúkam recept na rýchle a chutné jedlo, ktorým sa zavďačíte hlavne malým stravníkom:-) Recept mám z Rakúska, kde sa podáva s jablkovou výživou. Miesto Zobraziť celý popisPonúkam recept na rýchle a chutné jedlo, ktorým sa zavďačíte hlavne malým stravníkom:-) Recept mám z Rakúska, kde sa podáva s jablkovou výživou. Miesto toho môžete ponúknuť mlieko.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 gr |
|
40 gr |
|
1 ks |
|
1/2 citron |
|
1-2 ks |
|
100 gr |
|
80 gr |
|
štipka |
|
Posýpka: | |
60 gr |
|
1 PL |
|
1 PL rozpustené |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Tvaroh, maslo, vanilkový cukor, citrónovú kôru, štipku soli a vajce (použila som len jedno), spolu vymiešame.
-
3
Pridáme krupicu a múku. Znova premiešame.
-
4
Cesto vypracujeme na hladký bochník a dáme ho na 15 min. do chladničky.
-
5
Na pomúčenej doske z bochníka vytvarujeme šúľanec asi hrúbky prsta. Z neho odkrajujeme menšie kúsky a dlaňami formujeme na malé šúľance. Medzitým si dáme do hrnca variť dostatočné množstvo vody, ktorú trochu prisolíme.
-
6
Šúľance vložíme do vriacej vody a necháme pomaly variť, asi 10 minút, pokiaľ neplávajú na povrchu.
-
7
Uvarené prelejeme cez sitko, dáme do misky, posypeme cukrom, makom a polejeme roztopeným maslom. Podávame s jablkovou výživou.
@Salinka (11.4.2017 08:50) Nešuchoríš nadarmo, aj tie mám uložené, príde na ne tiež rad, jedného dňa. Včera sme dali tieto šúlance, parádne sme si pochutili, zuby makové, ja aj sestra :-) Ďakujem pekne za recept! :-)