prazdny

Banánovo - kakaové cupcakes

Dezerty

Tento recept vznikol ako improvizácia, netušiac, čo z toho vzíde, základom pre cesto sa...

prazdny

Nórska kremet fiskesuppe

Polievky

Recept na tuto norskou polévku z tresky a lososa jsem obdržel od přítele Buntera z Labužníka, ...

prazdny

Pizzové mini taštičky z lístkového cesta

Chlieb

Lístkové cesto rozválkame posypeme mukou a nakrájame na malé štvorčeky (cca 5-7 cm).

prazdny

Smetisko z kyslej kapusty

Bezmäsité jedlá

Toto jedlo robila babička hlavne v zimných mesiacoch a mne to ako chlapcovi náramne chutilo...

prazdny

Výborná domáca pizza

Hlavné jedlá

Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z nej urobí vyšší level....

prazdny

Pirôžky, šišky a buchtičky z jedného cesta

Koláče

Kysnuté cesto ako vatička, mäkké a nadýchané aj na druhý deň. Výborne na pirôžky, ...

prazdny

Toasty s medvedím cesnakom

Bravčové mäso

Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa...

prazdny

Jablkový mrežovník so zemiakového cesta

Koláče

Jednoduchý a veľmi chutný koláčik, ktorý si môžte urobiť, ked sa vám zvýšia zemiaky od obeda. Je...

prazdny

Musaka z baklažánu a paradajok

Bezmäsité jedlá

špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

prazdny

Rybacia kapustnica

Polievky

Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...

prazdny

Kura Tandoori z pandžábsko-slovenskej kuchyne

Kuracie mäso

Tandoor je názov okrúhlej piecky, kde teplota dosahovala až cez 400 stupňov a pôvodne sa v...

prazdny

Kokosový koláč z hrašky

Koláče

Tento krát piekla švagrinka :)

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Toto je veľmi starý ale myslím, že osvedčený recept.

prazdny

Bezlepkové kavové zrná

Koláče

Dlho som skúšala ako pripraviť kavové zrná ale na bezlepkový spôsob a podarilo sa.

prazdny

Perníkovo-pohánková bábovka

Koláče

Dnes to bola čistá improvizácia, ale vyšla perfektne.

prazdny

Lievance s jahodami

Dezerty

Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme...

prazdny

Orechový koláč s Indiánom a krémom ganache

Koláče

Inšpirácia na stránke Raspberrybrunette, ľahký, chutný a nie veľmi náročny...

prazdny

Kuracia pečienka zapečená v strúhanke

Hlavné jedlá

Takýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka....

prazdny

Kuracie stehná na mascarpone a horčici

Kuracie mäso

Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som...

prazdny

Kuskus s bylinkovým maslom a pikantným pórom

Bezmäsité jedlá

Nenáročný a rýchly kuskus s bylinkovým maslom, opečeným a duseným pórom, ktorý je pikantný vďaka...

prazdny

Citrónový koláč s mandľami a polentou

Koláče

Viem, že to znie divne, ale tento koláč je sladký a kyslelkavý zároveň. A...

prazdny

Tarhoňové všeličo

Kuracie mäso

Rýchly obed, ktorý máte hotový za polhodinku.

prazdny

Višňovo-banánová smotanová torta

Torty

V poslednej dobe u nás idú viac akosi smotanové plnky, tak trocha experimentovania a kombinovania......

prazdny

Výborne pomarančovo-medové kocky

Dezerty

Takto som si urobila medové kocky na pomarančovej piškote.

prazdny

Kysnuté buchty

Koláče

Kysnuté buchty ako vatička, vždy sa po nich len zapráši.

prazdny

Mäsová musaka

Bravčové mäso

Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......

prazdny

Kakaový perník bez múky

Koláče

Experimenty pokračujú :) Zase bez sachrošov, žiadna múka, kopa bielkovín a zdravých tukov. Jediná...

prazdny

Tvarohovo–orechový koláč

Koláče

Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky...

prazdny

Tuniakový šalát

Šaláty

Super jedielko napríklad na raňajky:)

prazdny

Tekvicová/cuketová nátierka

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá a chutná nátierka, vyskúšajte. Množstvo surovín závisí najmä od veľkosti tekvice/cukety, uvádzané sú...

prazdny

Zelerová limonáda

Nápoje

netreba sa báť, chuť je fantastická a dokonca pomáha aj znižovať cholesterol. :)... /a niečo...