Foto: janette4
Keď ho raz upečiete,budete ho musieť robiť stále.Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa.vyzerá trochu zložito,ale je to úplne jednoduché.U nás jeden z Zobraziť celý popisKeď ho raz upečiete,budete ho musieť robiť stále.Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa.vyzerá trochu zložito,ale je to úplne jednoduché.U nás jeden z TOP koláčikov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
280ml |
|
1ks(40) |
|
710g |
|
125g |
|
150g |
|
1KL |
|
1ks celé |
|
Plnka: | |
1 na potretie |
|
2ks |
|
2ks |
|
, čokolada, suš.ovocie.... |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si spravíme cesto a dáme vykysnúť.Ja si cestíčko robím v DP,takže všetko spraví za mňa.Z vykysnutého cesta spravím 2bochníčky.Každý rozvaľkáme na obdĺžnik.Potrieme roztopeným maslom,posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom, posypeme sparenými hrozienkami,kúskami čokolády,príp.kandiz,ovocím,orechmi,čo kto má rád.
-
2
Zvinieme do rolády a šikmo krájame na asi 1,5cm pásy
-
3
Tie ukladáme do maslom vymastenej tortovej formy.Pripravte si rovno dve formy.Potrieme vajíčkom a pečieme na 180st.asi 20-30min.
-
4
Po upečení potrieme olejom,aby sa krásne leskol,necháme vo forme trochu vychladnúť a vytiahneme.
-
5
Hotovo.prajem dobrú chuť :)
varecha.pravda.sk/recepty/zaviny-tvarohovy-jablkovo-orech...
musím ťa pochváliť je naozaj vynikajúci budem ho piecť častejšie , polku cesta som robila plnku ako ty a polku, keď že máme rady tvaroh tak bola tvarohová s hrozienkami ,,,,už je kk môžem len odporúčať ! mňam
Doporučuji vyzkoušet s omládkem ;-) , věnec ještě více nakyne a pokud ho nesníte hned v den upečení, je výborný i potom. (Sladový výtažek do omládku můžete nahradit lžičkou včelího medu.) A těsto, zadělané vodou je jakoby lehčí než to, zadělané mlékem (že je v něm voda, to nepoznáte).
Krásné svátky všem, co se tak rádi realizují v kuchyni (a nejen tam) !!!