Foto: hannah27
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá , ktoré zasýtia, nech určite vyskúša :D Postup Zobraziť celý popisTieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá , ktoré zasýtia, nech určite vyskúša :D Postup som nefotila, lebo som nevedala že sa mi to podarí nad moje očakávania :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Približne 1Oks veľkých zemiakov som uvarila do polomäkka ( 10 ks sa zmestí presne na veľký plech ako na obrazku ).
- 2
Po uvarení necháme poriadne vychladnúť. Zemiaky prekrojíme a lyžičkou vydlabujeme stred. Ja to poriadne pomaly vyškrabkávam malou lyžičkou aby sa mi zemiak nerozpadol, treba trpezlivosť :D
- 3
Vydlabanú hmotu pomágame a pridáme bryndzu , ja dávam aj tvaroh , opraženú slaninku a pažítku alebo vňatku (čo nájdeme ) a rozriedila som to mliekom , aby som z toho mala kašu.
- 4
S touto plnkou plným zemiačky do plna , a ukladám na plech ( na plech dáme papier na pečenie ). Pečieme cca 30 min vo vyhriatej rúre , potom posypem vrh strúhaným syrom a nechám zapiecť . Toto jedlo neskutočne zasýti , na jednu porciu Vám vystačia aj 3-4 polky zemiakov. Podávame s kyslou smotanou, dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzerá to veľmi fajnovo. Aj keď ja zemiaky moc nemusím, s takou plnkou by som si ich určite dal. Len neviem či by tie 3-4 polovičky na porciu stačili. Poznám človeka ktorému určite nie. Ja by som bol rád, keby mi vôbec tie 3-4 kúsky vôbec zostali. Máš hviezdičky. Pekný deň.