Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové

hannah27 - bez fotkyhannah27, 9. apríla 2014
Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Foto: hannah27

Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá , ktoré zasýtia, nech určite vyskúša :D Postup Zobraziť celý popisTieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá , ktoré zasýtia, nech určite vyskúša :D Postup som nefotila, lebo som nevedala že sa mi to podarí nad moje očakávania :D

6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
1 ks
1 ks
200 g
200 g
2 dcl




Postup

  1. 1

    Približne 1Oks veľkých zemiakov som uvarila do polomäkka ( 10 ks sa zmestí presne na veľký plech ako na obrazku ).

  2. 2

    Po uvarení necháme poriadne vychladnúť. Zemiaky prekrojíme a lyžičkou vydlabujeme stred. Ja to poriadne pomaly vyškrabkávam malou lyžičkou aby sa mi zemiak nerozpadol, treba trpezlivosť :D

  3. 3

    Vydlabanú hmotu pomágame a pridáme bryndzu , ja dávam aj tvaroh , opraženú slaninku a pažítku alebo vňatku (čo nájdeme ) a rozriedila som to mliekom , aby som z toho mala kašu.

  4. 4

    S touto plnkou plným zemiačky do plna , a ukladám na plech ( na plech dáme papier na pečenie ). Pečieme cca 30 min vo vyhriatej rúre , potom posypem vrh strúhaným syrom a nechám zapiecť . Toto jedlo neskutočne zasýti , na jednu porciu Vám vystačia aj 3-4 polky zemiakov. Podávame s kyslou smotanou, dobrú chuť :D

Diskusia k receptu

mijaita
Mám zbyteček bryndzy, i tvaroh a špek jak víno, jen ho namazat jak je měkkoučky. Tak jo, to se hodí. Dobře ses trefila ***** :-)
medulienka122
páči sa mi, veď nemusia byť stále len bryndzové halušky, aj keď ich samozrejme ľúbime :), dávam 5*
luss44
jedlo už na pohľad chutné, toto ja môžem hocikedy. Robievam tak isto, len plnku - či už bryndzu alebo nivu, riedim smotanou. Skvelá večera, s mliekom nemá chybu.
hubata
Ešte by som ich viac pripiekla, aby sa naplno rozvinula tá vôňa. Potom ale 10 zemiakov bude málo ....... hehe. Pečené zemiaky sú ako rozprávka: nikdy nezunujú.
snitlik
Milá@hannah27
Vyzerá to veľmi fajnovo. Aj keď ja zemiaky moc nemusím, s takou plnkou by som si ich určite dal. Len neviem či by tie 3-4 polovičky na porciu stačili. Poznám človeka ktorému určite nie. Ja by som bol rád, keby mi vôbec tie 3-4 kúsky vôbec zostali. Máš hviezdičky. Pekný deň.
ebaka
Parááádne jedlo,dnes bude na obed,máš *****,tak idem variť zemiaky...:-))
gordonko
...vyzerá to pekne ....urobím nafotím a ked stihnem tak aj okoštujem
eviana
Skvelá rýchlovka... takéto môžem vždy :)
katka78
@Hannah27 výborne si napiekla, takéto mám aj ja rada.. teda celkovo zemiaky na X spôsobov. Často pri nich spomínam na Krištofa :-)