Bezlepkový tekvicový chlieb
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Cesto: | |
100 ml vlažná (na kvások) |
|
1 KL |
|
1/2 kocky |
|
250 g (na jemno nastrúhaná) |
|
400 g |
|
30 g |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
Na podsypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások z droždia - do 100 ml vlažnej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie. Necháme 10-15 minút vzísť kvások.
- 2
Do kuchynského robota dáme Bread mix dark, nastrúhanú tekvicu a ostatné suroviny spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Vypracujeme cesto a prikryjeme ho potravinovou fóliou. Necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
- 3
Pracovnú dosku a cesto pomúčime a premiesime. Najprv bude cesto lepivé, treba si pomôcť plastovou vareškou. Nepodsypujeme veľkým množstvom múky, pretože cesto musí byť jemné a vláčne. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a uložíme do ošatky. Necháme pol hodiny kysnúť.
- 4
Do rúry vložíme plechy - plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme plech na záparu. Rúru spolu s plechmi vyhrejeme na 240 °C. Chlieb presunieme na papier na pečenie, postriekame vodou a prenesieme na plech. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Chlieb pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C, chlieb postriekame vodou a pečieme ešte 45 minút. 10 minút pred koncom pečenia ešte raz pokropíme vodou. Necháme vychladnúť na mriežke.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu