Foto: rennatte
Začína sezóna jahôd a toto je prvý jahodový dezert s čerstvých slovenských /záhoráckych/ jahôd.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jahody rozmixujeme na kašu a pridáme citrónovú šťavu. 3PL odložíme do sáčika na krémy s tenkým otvorom, budeme potrebovať na zdobenie
-
2
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme aj žĺtka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pudingovým práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
-
3
Do masla so žĺtkami po častiach striedavo vmiešavame suroviny v tomto poradí jahodová kaša, múková zmes, sneh z bielkov.
-
4
Vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180 °C 20 - 25 minút.
-
5
Z tvarohu, smotany a cukru vymiešame krém a rozotrieme na vychladnutý koláč, plechom mierne pobúchame, aby sa krém rovnomerne uhladil.
-
6
Na krém pomocou sáčika s malým otvorom vytvoríme čiary z odloženej jahodovej kaše.
-
7
Špajdlou prejdeme priečne po čiarach a vytvoríme mozaiku, poukladáme odložené jahody prekrojené na polovicu.
-
8
Pridáme lístky mäty dáme na hodinu do chladničky a nakrájame na kocky.
-
9
...
☆ ☆ ☆ ☆ ☆