Tvarohovo-ovocný bezlepkový zákusok fotorecept
Tento zákusok je viac menej čučoriedkový ale ideme na návštevu kde členovia našej rodiny chcú jahody-černice atd. Tak som vyhovela na ozdobu každému.
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 6 PL |
|
| 1 PL |
|
| 6 ks |
|
| 30 g |
|
| 170 g |
|
| Čučoriedková plnka: | |
| 20 g |
|
| 150 ml |
|
| 300 + 110 g |
|
| 100 g |
|
| 500 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| Šľahačková plnka: | |
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| Na ozdobu: | |
| (černice, jahody, Physalis) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vajíčka si rozdelíme, vyšľaháme bielka, žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do ktorého pridávame vodu a olej. Pridáme múku a kakao a na koniec pomaličky prišľahávame ručne bielka. Takto pripravené vylejeme na namastený a múkou posypaný plech.Plech je veľkosť:29x40 cm. Dáme piecť do rúry na 175 stupňov asi 25-30 minút. Skuška špajdlou.
-
3
Keď máme koláčik upečený necháme ho vychladnúť a na vychladnutý natrieme džem.
-
4
Pokiaľ sa ale koláčik pečie nezaháľame a urobíme si čučoriedkovú plnku. Želatína a 150 ml.vody si necháme napučať tak asi 15-30 minút. Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom. Dáme do chladničky.Tvaroh džem a cukor/džem čo nám ostal v poháriku/ spolu premiešame. Želatínu si zahrejeme /nevaríme/ a pomaličky vylievame do tvarohovej plnky. Na koniec jemne primiešame šľahačku. Dáme na korpus, rozotrieme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Keď nám plnka stuhne asi tak 1-2 hodinky vyšľaháme si tortovú šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na koláč. Znovu dáme do chladničky. A máme koláčik hotový. Potom už len krájame a zdobíme podľa seba.
-
6
No a ja som zdobila takto: Čučoriedky:
-
7
Černice:
-
8
Jahody:
-
9
A Physalis: Je výborný osviežujúci nie je veľmi sladký tak akurát.









Diskusia k receptu