
Zelerová limonáda
netreba sa báť, chuť je fantastická a dokonca pomáha aj znižovať cholesterol. :)... /a niečo...

Nivové špagety à la Dobrůtka
Vždy keď máme nivu a nevieme ako ju použiť, nivová omáčka to istí :). Jednoduchá...

Gaštanové guličky bezlepkové + bezlaktózové
Keďže nemôžem ani mlieko ani múku tak som si spravila tieto guličky. Recept sme sa učili...

Čokoládové pralinky Truffles
Výborné chutné domáce truffles pralinky a hlavne jednoduché. ;)

Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...

Zmrzlina a zmrzlinová torta
Recept som dostala od známej ako základný recept na zmrzlinu a ja som ho upravila aby to bola...

Pestrý 3-farebný koláč
Skúšala som nový recept na koláčik a je výborný tak skúste možno aj Vám bude chutiť. Trochu...

Pórová polievka
Zdravá jarná, zelená, dobrá! Robievam so smotanou, no tentokrát som sa rozhodla vyskúšať bez...

Empanadas de Santa Rita
Svätá Rita - moja Patrónka!!! Toto je tradičné jedlo na fiestu Sv. Rity v Mexiku (22....

Venčeky plnené kokosovou plnkou
Prvý raz som plnila kysnuté cesto kokosovou plnkou, ale poviem vám, že je to fajnotka....

Šalát - čo chladnička dala
Základ je mať doma čínsku kapustu a pór, ostatné suroviny sú úplne ľubovolné.

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Jablkový koláč
Jednoduchy a dobry. Pri kazdej prilezitosti. Jablka mame po cely rok a su vyzivne a...

Tvarohové musli tyčinky
Tyčinky si robievam do práce na desiatu, sú rýchle, chutné, sýte a dlho mi...

Párky v tvare kvetov zapečené s vajíčkom
Detom mozme na party pripravit parky aj takto ... v tvare kvetov . -)

Jablková štrúdľa z cesta z ovsených vločiek
Túto "štrúdľu" robievam na raňajky alebo ako dezert, je zdravá a chutná :-)

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...

Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant
Zo svojho profesionálneho trónu sa mi vrátil maród – moje krajšie ja. Hlások nádherne „čerepatý“ –...

Plnené kuracie prsia
Tento receptík je jednoduchý a hlavne z ingrediencií, ktoré máme skoro všetci doma. V nedeľu...

Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...

Zapečené cestoviny
Už som raz uviedla, že mám cestoviny rada na akýkoľvek spôsob a rada skúšam nové recepty....

Pagáče zo sadlového cesta
Očistené a pomleté bravčové sadlo premiešame s 10 dkg polohrubej výberovej múky a octom , vytvarujeme na...

Muffiny s prekvapením na gulášku-hrnčekové
Zajtra máme gulášku, tak som si povedala, že upečiem muffiny, urobila som vlastne 4...

Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...