Eskimo rezy

sissi34 - bez fotkysissi34, 12. februára 2014
Eskimo rezy
Foto: sissi34

Receptík vraj velmi starý a zabudnutý,,,,počula som,že boli také nanuky volakedy,,,,no a tak tu ho máte,uvidíte jak chutna vynimočne

Suroviny

4 ks
160 g
10 lyžic
2 lyžice
160 g
1 lyžica
0,5 bal.
Krém:
2 ks
3 lyžice
300 ml
2 bal.
250 g
250 ml
4 plátky




Postup

  1. 1

    Žltky s cukrom vyšlahat do peny a pridat olej,potom pridáme muku,kakao a práš.do pečiva a nakoniec sneh ušlahaný z bielkov.Cesto vylejeme na vymazaný a mukou vysypaný plech a upečieme.Po upečení až plát cesta vychladne,tak s vacsou formičkou možeme vykrajovat obdlžničky,alebo slzičky,podla toho,aku formičku máte zrovna po ruke.Pripravíme si krém-uvaríme si puding,který nechame vychladnut.Potom si pripravíme želatinu,ktoru sme namočili v troche teplej vody.Potom si vymiešame tvarohy s cukrom,zakysanou smotanou a pridáme don vyšlahanu šlahačku,ktoru sme premiešali a všetko spojili dohromady.3 lyžice z hmoty odobereme a pridáme k nej želatinu,ktoru sme dokladne vyšlahali a spoločne s s pudingom ju zašlaháme do základního smetanového krému..

  2. 2

    Z piškotového plátu vykrojíme požadované tvary-dvojice a vždy jeden natrieme silnejšou vrstvou krému a pritiskneme k nemu jeho druhu polovičku.Ked budeme mat cely plech cesta spravený,tak ho zlahka posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    POZOR!!!S krémom pracujeme velmi rýchlo,lebo krém velmi rychle ztuhne.

Diskusia k receptu

dara2112
Super vyzera to super len je s tym viacej roboty aleurcite vyskusam
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čo keby si ten plát natrela krémom, prikryla druhým plátom a pokrájala?
V čom je problém-nepostrehla som.
smajliqa
Neviem prečo zabudnutý....praveze by som povedala, že eskimo rezy sú dosť známe...a ten nanuk ešte stále existuje :)
gubics
Dobre vyzerajúce zákusky, idem ich vyskúšať.
sirup
Výborne vyzerajúce? Veď na tej fotke nič nevidno, popredie je rozostreté a pozadie ostré, to by malo byť naopak. Samotný recept ma tiež veľmi neoslovil, určite by som tvarohovo-pudingový krém nekazil želatínou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia