
Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

Čokoládové cookies pre šibačov
Jednoduchý, chutný, trvanlivý a v našej rodine obľúbený recept vhodný na každú príležitosť.

Plnená roláda s kuracími prsiami a brokolicou
Nakoľko sa snažím zo svojho jedálnička vylúčiť múku, upravila som si recept podľa svojho gusta ;)

Krémová rajčiaková polievka
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme paradajkový pretlak, bazalku a bobkový list. Osolíme a okoreníme.

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Mini cheesecakes s tekvicou Hokkaido
Medzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido...

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

Nátierka so syrom a bylinkami
Dohladka vymiešajte tvaroh, cottage syr a kyslú smotanu. Syr nastrúhajte nadrobno a spolu s pažítkou,...

Maková roláda s marhuľami
Milujem makové koláče a tento patrí medzi moje najobľúbenejšie. Našli sme ho už dávno v nejakom...

Drožďová nátierka
V nedeľu máme trochu viac času na raňajky a preto si môžme dopriať aj niečo časovo náročnejšie...

Ryžovo-tvarohové knedličky s ovocným prelivom
Tento recept pre Vás pripravila Fitrecepty. Jednoduchý recept s ryžou na sladko, ktorý poslúži ako inšpirácia na raňajky, obed, desiatu či večeru....

Kurča na hubách
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Bavorský syrový šalát
Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej...

Zapečená šparglička
... jednoduchý a lahodný recept iba zo 4 surovín... milovníkom špargličky odporúčam... :)

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...

Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....