Bravčová kotleta v karibskej marináde
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. augusta 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak, paradajku, olivový olej, trocha soli a korenia rozmixujeme na hrubú pastu. Kotlety osolíme, potrieme marinádou a necháme aspoň pol hodiny odležať, najlepšie však cez noc.
- 2
Potom marinádu z kotliet odstránime a na olivovom oleji kotlety opekáme z každej strany na strednom ohni 4 – 5 minút. Necháme odležať polovicu času, čo sa kotlety piekli.
- 3
Marinádu vrátime na panvicu, pridáme trochu vývaru alebo vody a nakoniec pridáme oriešok masla. Omáčkou prelejeme kotlety a podávame so šalátom a chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu