Nugátová tortička

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. februára 2016
Nugátová tortička
Foto: Robert Hüttner
15
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

170 g
60 g
3 ks
1 téglik
170 g
1 ČL
3 PL
Krém:
125 g
140 g
25 g
125 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Najprv vymiešame cukor s maslom, pridáme vajcia, kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva a kakao.

  2. 2

    Všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút.

  3. 3

    Nugátový krém: Rozmiešame mlieko s múkou a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme 2 – 3 minúty na miernom ohni a kašu necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny. Postupne pridávame vychladnutú kašu a nutelu a stále dobre premiešavame.

  4. 4

    Vychladnutý koláč potrieme nugátovým krémom a cik–cak pooblievame roztopenou čokoládou. Pomocou pohárov alebo kovových formičiek vykrojíme tortičky alebo iné tvary a na tanieri potom dozdobíme čokoládovými hoblinami.

Diskusia k receptu

evita1b
Tento recept ma zaujal, vyzerá veĺmi pekne a asi aj tak chutí. Mám však pár otázok.
Do cesta sa dajú 3 celé vajcia? Keďže v plnke nie je uvedené množstvo práškového cukru a žĺtok, predpokladám, že tam ide po jednom kuse.
Ďakujem za informáciu, chystám sa tieto tortičky vyrobiť. 5+
evita1b
Myslela som tým 1ks vanilkového cukru, nie práškového. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia