Nugátová tortička
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. februára 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
15
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv vymiešame cukor s maslom, pridáme vajcia, kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva a kakao.
- 2
Všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút.
- 3
Nugátový krém: Rozmiešame mlieko s múkou a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme 2 – 3 minúty na miernom ohni a kašu necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a žĺtkom do peny. Postupne pridávame vychladnutú kašu a nutelu a stále dobre premiešavame.
- 4
Vychladnutý koláč potrieme nugátovým krémom a cik–cak pooblievame roztopenou čokoládou. Pomocou pohárov alebo kovových formičiek vykrojíme tortičky alebo iné tvary a na tanieri potom dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do cesta sa dajú 3 celé vajcia? Keďže v plnke nie je uvedené množstvo práškového cukru a žĺtok, predpokladám, že tam ide po jednom kuse.
Ďakujem za informáciu, chystám sa tieto tortičky vyrobiť. 5+