Čokoládové brownies bez vajíčok
Foto: lunter
1 plech
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1,5 šálky |
|
štipka |
|
3/4 šálky |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky (roztlačené) |
|
1/2 šálky (nasekané) |
|
1/2 šálky (nasekaná) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, soľ, škoricu. Potom pridáme vanilkový extrakt, olej a premiešame metličkou. Nakoniec primiešame vidličkou roztlačené tofu, zmiešané so sójovým mliekom a dôkladne vymiešame, aby sa suroviny prepojili.
- 2
Cesto by malo mať lávovitú konzistenciu. Ak sa zdá príliš tuhé, cesto nesteká z varechy, pridáme ešte trochu sójového mlieka. Potom už len zľahka vmiešame orechy a nasekanú čokoládu.
- 3
Menší plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie, nalejeme zmes a vrch uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne pol hodinu. Upečené koláčiky brownies majú chrumkavú kôrku, vnútri je cesto trošku vlhké a príjemne vláčne.
Tiež Čokoládové brownies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu