
Torta od prababky s kávou
Tento recept je od mojej prababky, ktorá ho dala svojej neveste ( mojej babke ), ...

Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...

Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

Muffiny s orechami
Dnes som bola v Lidl, a zakupila som si silikonové formičky tak sa z nich aj...

Medovníková krajinka pre Ondríka
Náš štuplík oslávil svoje druhé narodeniny a tak so rozmýšľala, čo mu urobiť na oslavu...

Marmeláda z bazových kvetov
Jemná, voňavá marmeláda.

Hubové hašé
Očistené a pokrájané huby dusíme na masle s rascou domäkka. Žemle pokrájame na plátky, zalejeme...

Fazuľa s kyslou kapustou
Fazuľu, ktorú sme vopred namočili, varíme v tej istej vode. Keď je uvarená do...

Núdzové pagáče
Zamiesila som si na oškvarkové pagáče, cesto už bolo napoly nakysnuté a tak bol najvyšší čas pomlieť...

Kvasená miešaná zelenina
Vitamínová bomba bez chémie, konzervantov čo vydrží celú zimu ak ju nezjete.

Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou
Jednoduché pečené kuracie stehná na červenom víne a karamelizovaná dula je perfektná kombinácia chutí.

Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...

Zimtsterne
Milujem vianočné pečenie :) Tento rok som sa okrem klasických medovníkov, lineckého pečiva a vanilkových rožkov...

Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym...

Domáce mascarpone
Šľahačkovú smotanu zohrejeme na 85°C, pridáme kyselinu citrónovú poriadne premiešame a odstavíme. Necháme 10 min....

Čokoládovo-kokosový koláč
Kokos, čokoláda a karamel sú naše obľúbené chute. V tomto koláči som skombinovala kokos a...

Jarná fazuľová polievka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.

Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...

Jazyky na spôsob sviečkovej
Toto jedlo robievala ešte moja babka, od nej sa to naučila moja mamina a ja som...

Polievka s estragónom
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti...

Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...

Perníkovo-kokosové guľky bez lepku
Určite poznáte v cukrárňach často predávané kokosové guľky. My sme pre vás dnes pripravili ich bezlepkovú...

Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak s maslom a zeleninou,...

Chrumkavé čokoládové košíčky
Veterný a upršaný deň, rúru sa ani neoplatí zapínať pre neustále výpadky prúdu, tak sladké...