Škoricové špirálky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 14. júla 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby VII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia z: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby VII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia z: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Borkovej. Z tejto dávky: asi 35 ks.

35
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
80 g
80 g
350 ml
1 ks (Alnatura)
 štipka
1/3 ČL
 štipka
Plnka:
 za studena lisovaný alebo
 na potretie
80 g
1 PL
70 g bio nesírené
50 g nasekané
 na potretie




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto urobíme vláčne cesto - mlieko pridávame po častiach, aby cesto nebolo príliš riedke. Necháme ho asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik hrubý asi 1 cm.

  2. 2

    Vyvaľkané cesto potrieme olejom alebo tukom. Posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, potom orechami a hrozienkami.

  3. 3

    Cesto opatrne zvinieme. Ostrým nožom ho pokrájame na asi 1,5 cm plátky, ktoré kladieme okrúhlou stranou na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 20 minút podkysnúť na teplom mieste, potrieme rastlinným mliekom a dáme piecť - cca 20 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry.

  4. 4

    Tieto špirálky som robila aj bez orechov a hrozienok - na fotografii, ale s hrozienkami a orechami nám chutili viac a aj vyzerali trošku "rustikalnejšie, strapatejšie" :-).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia