Foto: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby VII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia z: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby VII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia z: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Borkovej. Z tejto dávky: asi 35 ks.
porcií
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
350 ml |
|
1 ks (Alnatura) |
|
štipka |
|
1/3 ČL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
za studena lisovaný alebo |
|
na potretie |
|
80 g |
|
1 PL |
|
70 g bio nesírené |
|
50 g nasekané |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto urobíme vláčne cesto - mlieko pridávame po častiach, aby cesto nebolo príliš riedke. Necháme ho asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik hrubý asi 1 cm.
- 2
Vyvaľkané cesto potrieme olejom alebo tukom. Posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, potom orechami a hrozienkami.
- 3
Cesto opatrne zvinieme. Ostrým nožom ho pokrájame na asi 1,5 cm plátky, ktoré kladieme okrúhlou stranou na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 20 minút podkysnúť na teplom mieste, potrieme rastlinným mliekom a dáme piecť - cca 20 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry.
- 4
Tieto špirálky som robila aj bez orechov a hrozienok - na fotografii, ale s hrozienkami a orechami nám chutili viac a aj vyzerali trošku "rustikalnejšie, strapatejšie" :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu