Adana kebap

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 13. augusta 2011

Úžasný kebap z juhovýchodnej časti Turecka Adana-Mersin.

2 - 3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g , chudé alebo jahňacie
100 g jemne nasekať
 (rozmixovať) alebo papriková pasta
1 viazanička
1 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny rukami poriadne zmiešame. Necháme v chladničke odležať do druhého dňa. Naslednujúci deň vytvarujeme z mäsa valčeky, ktoré potom v dlani roztlačíme na tenšie placky. Opečieme na grile zo všetkých strán. Originál Adana kebap sa griluje na špeciálnych plochých grilovacích ihlách, ak máte k dispozícii, stačí len mäso "nalepiť" po obvode týchto ihliel a šup na gril. Potom opatrne z ihiel stiahnuť a podávať. Servíruje sa na pita chlebe spolu s rôznimi šalátmi (cibuľový, miešaný, petžlenový....) a s grilovanou zeleninou.

Diskusia k receptu

tatranka
Tá misa je veľmi lákavá.Len ingrediencie by som asi ťažko nakúpila.Ani som ešte nepočula,žeby v mojom okolí niekto používal tuk z baranieho chvosta.Možno by sa aj mäsiar divil,ak by som ho oň žiadala.Zaujímavý recept.
nazarboncuk
máš pravdu tatranka, my sme ho mali od známych, ktorí robili "zabíjačku". Recept som pridala na inšpiráciu, ak by niekto mal možnosť, je to naozaj skvelé jedlo. A práve ten tuk mu dáva špeci chuť...
mamatata2
Jedlo vyzerá lákavo a iste je veľmi chutné. A páči sa mi jednoduchá kombinácia. Koncom septembra sa chystáme "obetovať dve ovečky" takže nesmiem zabudnúť na chvosty :-))))).
joem
Pekný recept, ale pri servírovaní originál turci pridávajú hustý biely jogurt. A zapíjajú ayranom. (je k dostaniu v Kauflande).
mlsanica
ten tuk sa na Kaukaze volá "курдюк", baraní tuk sa ukladá hlavne v zadnej časti zvieraťa, chudé mäsko sa vyvažuje týmto tukom,...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia