Mini pizze

pupava - fotkapupava, 2. januára 2014
Mini pizze
Foto: pupava

Silvestrovské "jednohubky" vhodné aj na hociaké iné posedenie v priebehu roka. Podotýkam, že je možné podávať mini pizze vegetariánskemu, vegánskemu aj mäsojedivému osadenstvu - Zobraziť celý popisSilvestrovské "jednohubky" vhodné aj na hociaké iné posedenie v priebehu roka. Podotýkam, že je možné podávať mini pizze vegetariánskemu, vegánskemu aj mäsojedivému osadenstvu - záleží len na vás, aké prílohy použijete a na návšteve, čo chce jesť :)

72
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
Základ - rajčinová omáčka:
500 g
1 ks
1 ks
Vrch - čokoľvek máte radi:




Postup

  1. 1

    Vopred upozorňujem, že ingrediencie a ich množstvo je skôr orientačné. Z tohto množstva som robila pizze ja a vyšlo mi ich 72 kusov.

  2. 2

    Lístkové cesto (kupovala som v obchode, ale pre šikovných nie je žiaden problém vyrobiť i domáce) rozvaľkáme. Vezmeme pohár alebo formičku (ja som robila s pohárom, ktorý má priemer 6,5 cm) a povykrajujeme kolieska.

  3. 3

    Pizzový paradajkový podklad vyrobíme z paradajok, cesnaku a cibule. Paradajky necháme spariť a olúpeme ich od šupiek - najlepšie je použiť "mäsité" - ak sú príliš vodové, vodovú časť vyrežeme. Paradajky nakrájame. Takisto nakrájame aj cesnak a cibuľu. V mnohých receptoch sa uvádza len nakrájať nadrobno, avšak keďže sú pizze veľmi maličké, dala som paradajky, cibuľu aj cesnak do mixéra a vytvorila som tak omáčku adekvátnej hustoty.

  4. 4

    Túto omáčku ponatierame na kúsky vykrojeného cesta. Potom už len ukladáme ingrediencie podľa vlastnej chuti a fantázie - šunka, syr, saláma, olivy, šampiňóny, kukurica, prípadne chilli papričky, ananás či slaninu. Každý má rád inú príchuť. Ja som robila 5 rôznych príchutí (viď. obrázok).

  5. 5

    Plech vystelieme papierom na pečenie a mini pizze tam poukladáme. Šupneme do trúby na 15 minút - pečieme na 200 °C.

Diskusia k receptu

nika72
hm ....musí to byť "piplačka" ale výsledný efekt je super 1*****
mariamka
no teda, to vas muselo byt :) aj tych zastaviek bolo 72? kazdopadne chutne, originalne a vtipne :)
mamatata2
Jéééj a to je aké krásne, si veľmi šikovná. Iste sa budeme inšpirovať.
tiginko
jejda, toľko roboty s vlajočkami :-) Šikovná a vynaliezavá dievčinka
tatranka
Páči sa mi,ako si sa postarala o tvojich hostí.No myslím,že treba oceniť,že si to urobila.Preto že s vlajočkami si mala určite viac práce,ako s miny-pizzami.Dúfam,že to ocenili aj oni.Zaslúžila si si.Si šikovná a pozorná.
rea1
a toto sa mi veľmi páči. mám rada takéto "piplavé" pohostenia, veď nech hostia vidia, že si ich vážim a teším sa z ich návštevy. ja s obľubou robievam fašírkové guličky veľkosti ping-pongovej loptičky. tieto pizze - ako nápad super, vzhľad tiež super a najviac sa mi páčia tie vlajočky. vlajčičky. minizástavky. to je úplne "naj". určite tvoj nápad, celý recepis, využijem, keď ma kamaráti, kamarátky a ich manželskí pobočníci prídu - ako to oni nazývajú - vyžrať. a budem za hviezdu. opäť. :-)))
pupava
Aj vlajočiek bolo 72 :) Ďakujem za milé komentáre :)
salinka
To si si ale dala práce. Myslím, že tvoji hostia to náležite ocenili:-) Dobrý nápad!
pupava
Chcela som, aby mali ostatní radosť, čo aj mali, takže to za to rozhodne stálo :)
vegetariankapp
Taktiež chválim a 5* pridávam.Nabudúce sa tiež skúsim takto pohrať. Skvelý nápad s vlajočkami, ukladám. :D
marcika
toto som ochutnala...mnamka....si jednoducho sikovna....:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia