Foto: therezine
Toto je môj najobľúbenejší zeleninový šalát. Je rýchly, sýty, ľahký... ideálny na večeru :)
porcia
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninový šalát - teda zeleninu nakrájame na kúsky. Tentokrát (na fotke) som použila len ľadový šalát, rajčiny a olivy, ale je možné pridať aj uhorku, kukuricu, papriku... jednoducho zeleninu podľa chuti. Dáme si variť vajíčko na tvrdo.
- 2
Tofu si nakrájame na kocky a dáme ho opražiť na panvičku na 1 čl olivového oleja. Tofu opekáme "dochrumkava", teda aby bolo na povrchu opečené dohneda, ale vnútri by malo byť mäkšie. Môžeme použiť rôzne druhy tofu (biele, údené, bylinkové), aj používame biele, tak je dobré si ho ochutiť koreninami prípadne sójovou omáčkou.
- 3
Uvarené vajíčko nakrájame na mesiačiky a pridáme ho k zelenine. Pridáme aj opečené tofu a tadáááááá... šalátik je hotový! Dobrú chuť :) (Kto chce môže ešte následne pridať koreniny alebo soľ :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu