Foto: msanchez
Úžasný recept na fantastickú plnenú zapekanú cuketu s ľahkým letným dresingom.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
2
Cuketu si ošúpeme, prekrojíme a vydlabeme vnútro.
-
3
Plnku do cukety si pripravíme tak, že si nakrájame cibuľu, paradajku, papriky na malé kocky. A anglicku slaninku na slížiky.
-
4
Všetko si rozdelíme.
-
5
Na olivovom oleji si opražíme cibuľku spolu so slaninkou.
-
6
Potom pridáme nakrájanú zeleninu a opražíme a dusíme ju kým nepustí šťavu a nezmäkne.
-
8
Po zmäknutí zeleniny pridáme bambíno a premiešame kým plnka nezhustne.
-
9
Podľa potreby a chuti ešte dosolíme.
-
10
Plnkou naplníme vydlabané cukety.
-
11
Naplnené cukety môžme dať na plech (s olejom) a poprípade ešte zospodu napichať špáratka aby sa cukety počas pečenia neprevrátili. Vložíme do rozohriatej rúry (220 stupnov) asi na 25-30 min.
-
12
Kým sa cuketa pečie, dal som si variť zemiaky, ktoré budú ako príloha.
-
13
Pred dopečením cukety si pripravíme dresing. Zmiešame dokopy biely jogurt s pretlačeným cesnakom a pridáme troska oregana, ktoré ešte rozmrvíme medzi prstami, nakoniec pridáme troska soli, dobre premiešame a dáme zachladiť do chladničky.
-
14
Pred dopečením cukety vyberieme plech von a ešte posypeme strúhaným syrom a vrátime späť do rúry.
-
15
Cuketa bude hotová a môžme ju vybrať keď už syr bude mierne zafarbený do hneda.
-
16
Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu