Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Karé so syrom
Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed,...
Polievka hrášková s mrkvou na kyslo
Začína úroda na záhradách, tak ju treba využiť. Na tieto letné dni sa hodí takáto...
Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...
Vianočný stromček
Nie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim...
Bengálské kuře
Kuře je u nás hodně často a tak jsem si našla v knize kuře 100x jinak tento...
Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....
Harmonika z baklažánu
Mám rada baklažány v rôznej úprave, ale najmä, ak pripravený baklažán nie je nasiaknutý ...
Šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo
Mali sme rýchlu, ale výbornú večeru z valeriánky poľnej, jablka, vajec varených na hniličku a...
Pečený moriak s mandľovou plnkou
Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme ho do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané...
Vláčne prekladané pagáče s ľanovými semienkami
Moji chlapi ma požiadali o pagáče pre návštevu, majú ich veľmi radi, spravila som tieto,...
Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...
Chrumkavý osviežujúci letný šalát
Dostala som čerstvú mladú letnú zeleninu v Bio kvalite, spravila som k nedeľnému obedu chrumkavý osviežujúci...
Pečená tekvica s pohánkovým šalátom a feta syrom
Zdravé plnohodnotné vegetariánske jedlo. Obohaťte svoj jedálniček touto špecialitou z anglickej kuchyne....
Pečený chrbát z mladého prasiatka na kaši zo zeleného hrášku
Do kože na mäse si urobíme zárezy. Potom mäso z oboch strán posolíme a okoreníme...
Špenátový koláč
Tento koláč je vlastne obdoba slaného koláča. Je to bez mäsa. Kto má rád špenát,...
Bosniaky so syrom a petržlenovou vňaťou
Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut. Potom si cesto rozdelime na rovnake...
Syrové tyčinky z lístkového cesta
Taký malý sviatok som mala, tak som k vínku urobila tieto chrumkavé tyčinky. Sú urobené...
Bravčové koleno v zemiakovej babe
Jedli ste už koleno v zemiakovej babe? Nie. Treba vyskúšať je to jednoducho k zjedeniu...
Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom
Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech,...
Plnená roláda z kuracích pŕs s citrónovou omáčkou
Veľmi jednoduchá roláda z kuracích pŕs s chutnou plnkou zo žemle, údenej slaniny, údeného...
Husacie prsia na víne
Osolené husacie prsia dáme kožou dolu na rozohriatu husaciu masť. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a...
Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou...
Plnené vajcia s chrenom
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a pozdĺžne rozpolíme. Žĺtky vyberieme a rozotrieme s nátierkovým alebo rastlinným...
Medový kysnutý koláč
Máte radi med a máte chuť na sladké? Ponúkam vám tento vynikajúci koláč k čaju alebo ku...
Rýchla živánska s klobáskou
Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky, umyjeme a pridávame všetky ostatné suroviny. To znamená umytú...
Smotanové zemiaky
Rúru si vopred zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme (staršie ošúpeme) a nakrájame na ľubovoľnú...
Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku
Dostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila...
Smotanovo-višňová omáčka na mäso
Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to...
Jarná tvarohová nátierka s údenou paprikou
Jar sa nezadržateľne blíži a je čas na osviežujúce nátierky s nádychom jari, do tejto tvarohovej...
Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke
Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...