Vianočný stromček fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 5. decembra 2011
Vianočný stromček (fotorecept)
Foto: pivonka

Nie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim vnúčatám. Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú Zobraziť celý popisNie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim vnúčatám. Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú som mala požičanú z knižnice.

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
80 g
1 sáčok
1
na špic noža
Plnka:
1/4 litra
1 PL
1/2 balíčka
2 ks
2 PL
Na dokončenie:
4 PL
100 g
troška




Postup

  1. 1

    Z papiera si vystrihneme šablónu na stromček vysokú asi 33 cm a širokú asi 27 cm.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, vajíčka, z práškového a vanilkového cukru a z PDP si vymiesime krehké cesto. Zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 2 hodiny, aj dlhšie.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme, vyrežeme podľa šablóny 2 stromčeky a podľa vlastnej fantázie vykrojíme malé ozdoby rozličných tvarov. Pečieme 15 - 20 min. na strednej priečke rúry.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychladnúť.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielky s preosiatym práškovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a zmiešame s pudingom.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keďže je stromček pomerne dlhý, podložíla som si ho zloženým papierom, aby sa mi pri prekladaní nezlomil. Jeden stromček potrieme plnkou, naň položíme druhý. Potrieme rozohriatym džemom a posypeme kokosom.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Drobné upečené ozdoby potrieme čokoládovou polevou, ozdobíme pestrofarebnou posýpkou a džemom prilepíme na stromček.

    Vianočný stromček (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

samanka
je krásny, ale ako sa dá krájať? Nerozteká sa plnka?
pivonka
Ďakujem za komentáre, som rada, že sa vám stromček páči. @samanka , plnka sa nerozteká a krájame ju na nepravidelné trojuholníky. Ale popravde - mojim hosťom na pravidelnom krájaní ani nezáleží, skôr majú radosť zo stromčeka.
cica2
to verím že vnúčatká potešil, je robený s láskou a určite ako prvé pojedli tie ozdoby, že? :-).....krásny je!
marienka44
@Pivonka ,je to vlastne linecke cesto. Nenapisala si, ako hrubo vyvalkat cesto. Ja mam taku teflonovu formu od Tescomy, do ktorej by som cesto natlacila a nebol by ziaden odpad. Dostala som ju ako darcek v nejakej sutazi, nepamatam sa uz. 2PL pras. cukru ide do snehu a 1 PL kryst. cukru do pudingu? Je krem trvacny? Kedze ide tam surovy bielkovy sneh, pridala by som ho este do horuceho pudingu. Tak sa robi aj krem do kremesov. :-) Mozno by pasoval aj krem maslovy. :-)
marienka44
@Pivonka , ta moja teflonova forma ma presne tvar stromceka ako Tvoj, aj velkost. Nemusim vykrajovat. Urobim urcite pre moje vnucata este pred Vianocami.
pivonka
@marienka44 , priznávam, že cesto som vaľkala "přiměřene", ale pekne mi to všetko vyšlo. Po vykrojení prvého stromčeka som zvyšok zmiesila, vyvaľkala, vykrojila druhý stromček a to mi už odrezkov až tak veľa neostalo a na ozdoby boli potrebné. Do pudingu môžeš dať cukor aj kryštálový a áno, krém je podobný ako v krémešoch. Samozrejme, môžeš si zvoliť krém po svojej chuti, ja som robila podľa receptu.
Dúfam, že tvojim vnúčatám bude "torta" stromček chutiť, a myslím, že radosť budú mať určite.
pivonka
@cica2 , ako vieš? :-)) Najlepšie sa pečie pre deti a viem, ako si to pamätajú, podľa mojej dcéry. Od malička som jej a sestriným deťom vymýšľala na oslavy rôzne detské motívy na torty a vždy som sa zavďačila.
Ďakujem za milé komentáre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia