Foto: pivonka
Nie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim vnúčatám. Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú Zobraziť celý popisNie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim vnúčatám. Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú som mala požičanú z knižnice.
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
1 sáčok |
|
1 |
|
na špic noža |
|
Plnka: | |
1/4 litra |
|
1 PL |
|
1/2 balíčka |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
Na dokončenie: | |
4 PL |
|
100 g |
|
troška |
|
|
Postup
-
1
Z papiera si vystrihneme šablónu na stromček vysokú asi 33 cm a širokú asi 27 cm.
-
2
Z múky, masla, vajíčka, z práškového a vanilkového cukru a z PDP si vymiesime krehké cesto. Zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 2 hodiny, aj dlhšie.
-
3
Cesto rozvaľkáme, vyrežeme podľa šablóny 2 stromčeky a podľa vlastnej fantázie vykrojíme malé ozdoby rozličných tvarov. Pečieme 15 - 20 min. na strednej priečke rúry.
-
4
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychladnúť.
-
5
Bielky s preosiatym práškovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a zmiešame s pudingom.
-
6
Keďže je stromček pomerne dlhý, podložíla som si ho zloženým papierom, aby sa mi pri prekladaní nezlomil. Jeden stromček potrieme plnkou, naň položíme druhý. Potrieme rozohriatym džemom a posypeme kokosom.
-
7
Drobné upečené ozdoby potrieme čokoládovou polevou, ozdobíme pestrofarebnou posýpkou a džemom prilepíme na stromček.
Dúfam, že tvojim vnúčatám bude "torta" stromček chutiť, a myslím, že radosť budú mať určite.
Ďakujem za milé komentáre.