Slovenská kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Hruškový crumble s utajenou vianočkou

Koláče

Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju...

prazdny

Bezlepkové orieškové keksíky

Dezerty

Ak si radi namáčate vianočné pečivo do čaju alebo kávy, pripravte si podľa nášho receptu tieto úžasné orieškové keksíky bez lepku....

prazdny

Pečená lopatka a krk z daniela na koreňovej zelenine s červeným vínom

Hlavné jedlá

Dostal som sa trochu k divine, tak som skúšal a vyšlo.

prazdny

Mrkvové cupcakes s vanilkovým krémom

Dezerty

Všetky suché suroviny zmiešame.

prazdny

Mliečna ryža podľa Chuť od Naty

Bezmäsité jedlá

Recept na mliečnu ryžu podľa Chuť od Naty. Túto si naozaj zamilujeme. Vyladená a príjemná...

prazdny

Krémová hrachová polievka

Bezmäsité jedlá

Táto polievka je síce z tých lacnejších ale chutí perfektne a nezaberie vám dlho ju pripraviť.

prazdny

Keksíky z makovej múky

Dezerty

Tieto keksíky sú na spôsob lineckých koláčikov v klasickom pomere 3:2:1, ale z makovej múky.

prazdny

Bažantie prsia s hráškovým pyré

Predjedlá

Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme...

prazdny

Domáce pirohy plnené zemiakmi

Cestoviny

Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

prazdny

Fašírky so sírovcom

Bravčové mäso

Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

prazdny

Koláč s aróniou a posýpkou

Koláče

Najprv si pripravíme posýpku: zmiešame múku a cukor, pridáme maslo a prstami vypracujeme posýpku, ...

prazdny

Hrnčekový jablkový koláč

Koláče

Rýchly koláč do okrúhlej formy, ktorý vznikol omylom mojou sklerózou a roztržitosťou. Omyl si získal...

prazdny

Karfiolová polievka

Bezmäsité jedlá

Rýchla a chutná karfiolová "krémová" s kúskami karfiolu.

prazdny

Makovo-slivkové misky s domácim lístkovým cestom bez lepku

Koláče

Sezóna maku je v plnom prúde a my sa ho nevieme nabažiť. A tak vypekáme o stošesť....

prazdny

Pšenový nákyp so slivkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

prazdny

Kakaové hríbiky s marcipánom

Dezerty

Tieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta,...

prazdny

Praženica s čerstvými májovkami na slanine

Večera

Dnešná perfektná skoršia večera z čerstvých tanečníc májových, ktoré nazbieral manžel.

prazdny

Sladké ľúbostné listy

Koláče

Sladké vyznanie môžete ponúknuť každému, koho máte radi aj v podobe taštičiek z chrumkavého lístkového cesta...

prazdny

Tvarohová štóla s figovou plnkou s červeným vínom

Koláče

Ak ste si doposiaľ na prípravu štóly netrúfli, tak s týmto receptom to určite vyskúšajte...

prazdny

Rýdziky pečené na masle

Bezmäsité jedlá

Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...

prazdny

Šalát z červenej kapusty s chrenom

Bezmäsité jedlá

Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

prazdny

Dvojfarebný puding z roku 1989

Dezerty

Recept podľa kalendára Gazdinka 1989

prazdny

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou

Raňajky

Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

prazdny

Zeleninový šalát s chrenom

Bezmäsité jedlá

Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

prazdny

Pohánkové hríbové rizoto

Bezmäsité jedlá

Prirodzene bezlepkový recept na rizoto z pohánky s hríbmi.

prazdny

Novoročné guličky

Bezmäsité jedlá

1. Krupicu v miske zalejeme horúcim mliekom a necháme vsiaknuť. Pridáme maslo, roztlačíme vidličkou,...

prazdny

Cukety plnené dubáčikmi

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

prazdny

Krémová polievka z pečených kápií

Bezmäsité jedlá

Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....

prazdny

Sumček africký vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

prazdny

Minišišky s čučoriedkami

Koláče

Rúru zohrejeme na 180 °C. Múku zmiešame s práškom do pečiva.