
Štrúdľa s tvarohom, so šľahačkou a zmrzlinou
Štrúdľa. Toto slovo keď započujete začnú sa vám zbiehať slinky. Raz som prišla zo školy...

Biele božteky
Čokoládu zmiešame s pokrmovým tukom a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Necháme chvíľku vychladnúť a malou lyžičkou...

Pomarančová pochúťka
Umyté a suché pomaranče rozrežeme napoly. Dužinu lyžičkou opatrne vyberieme a pokrájame na malé kúsky. Banány...

Jemná knedľa
Veku nakrájame na plátky, namočíme do mlieka. Potom primiešame olej, žĺtky, soľ a...

Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...

Chrumkavé bezlepkové vianočné oblátky bez vajec a mlieka
S bezlepkovou zmesou Liana Universal mix pripravíte chrumkavé a jemné vianočné oblátky. Neobsahujú mlieko, vajcia a podľa potreby ich môžete upiecť aj bez cukru či sladidiel....

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Bezlepkový jablkový mrežovník so slaným karamelom
Upečme si dnes niečo typicky jesenné. Čo by ste povedali na jablkový mrežovník bez lepku s tekutým slaným karamelom?...

Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

Jabĺčkové smažienky
Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a nakrájame na hrubšie kolieska. Cesto si pripravíme tak, že...

Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

Hráškovo-špenátová cestovinová ryža
Úžasne jednoduché jarné jedlo s nevarenou omáčkou, ktorá je hotová za minútku.

Orechovo–mrkvová pečená dobrota
Žĺtky vymiešame s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme uvarenú postrúhanú mrkvu....

Ryža s klobásou a hubami
Ryža s klobásou a hubami je recept, ktorý spája intenzívne chute a dokonalé textúry a ponúka nezabudnuteľný gastronomický zážitok....

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom
V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac....

Vtláčané medovníky
Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda....

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

Lyžicový recept na kokosové ježe
Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do penista. Pridáme olej, mlieko a jogurt a...

Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...

Kaša zo špaldovej krupice (HIT)
Potrebné suroviny dám do hrnca, asi 30 minút nechám stáť. Potom pri stálom miešaní varím,...

Dýňová polévka s jablíčky na másle a křupavým karamelem
I tahle dýňová polévka má svoje kouzlo s příchutí másla, jablíček a karamelových nití.

Jemnučké guľky
Najprv nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ju spolu s mliekom za stáleho miešania a pri miernej teplote...

Bryndzová nátierka
Inšpirovali ma iné recepty, avšak ja som si nátierku upravila podľa seba. Táto verzia s...

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.