Makové palacinky fotorecept
Foto: tejaja
Spojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek. Sladké príde mnohým na chuť a zároveň prijmú veľké množstvo vápnika, čo je Zobraziť celý popisSpojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek. Sladké príde mnohým na chuť a zároveň prijmú veľké množstvo vápnika, čo je výhodné hlavne pre deti.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
1 a 1/4 hrnčeka |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
2 PL mletý |
|
z 1/2 citróna |
|
Na smaženie: | |
|
|
Navrch: | |
mletý |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky prísady na palacinky dobre premiešame a necháme 20 minút postáť.
-
2
Potom z cesta upečieme palacinky z oboch strán.
-
3
Palacinky hneď zložíme 2-krát, uložíme na tanier, posypeme mletým makom, pokvapkáme citrónovou šťavou a medom. Ozdobíme šľahačkou (nemusí byť) a podávame.
Diskusia k receptu