Slovenská kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Jemnučké guľky

Koláče

Najprv nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ju spolu s mliekom za stáleho miešania a pri miernej teplote...

prazdny

Dýňová polévka s jablíčky na másle a křupavým karamelem

Bezmäsité jedlá

I tahle dýňová polévka má svoje kouzlo s příchutí másla, jablíček a karamelových nití.

prazdny

Jemná šunková nátierka

Nátierky

Tri roky mladosti na Lanfranconi som vychutnával rôzne nátierky mjr. Hrču...

prazdny

Hroznové želé

Nátierky

Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

prazdny

Bezlepkový jablkový mrežovník so slaným karamelom

Koláče

Upečme si dnes niečo typicky jesenné. Čo by ste povedali na jablkový mrežovník bez lepku s tekutým slaným karamelom?...

prazdny

Vtláčané medovníky

Dezerty

Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda....

prazdny

Cuketová baba

Bezmäsité jedlá

Recept ako použiť cuketu keď jej máte veľa.

prazdny

Chrumkavé bezlepkové vianočné oblátky bez vajec a mlieka

Dezerty

S bezlepkovou zmesou Liana Universal mix pripravíte chrumkavé a jemné vianočné oblátky. Neobsahujú mlieko, vajcia a podľa potreby ich môžete upiecť aj bez cukru či sladidiel....

prazdny

Citrusové prekvapenie

Nápoje

Do vína nasypeme cukor, na kolieska nakrájané dobre umyté citróny a pomaranče a necháme 4...

prazdny

Jablká v rumovom kréme

Dezerty

V mlieku rozšľaháme žĺtky s cukrom a privedieme ho k varu. Potom pridáme puding rozmiešaný v...

prazdny

Rebarborové taštičky

Koláče

Na jar z mladej rebarbory.

prazdny

Kaša zo špaldovej krupice (HIT)

Bezmäsité jedlá

Potrebné suroviny dám do hrnca, asi 30 minút nechám stáť. Potom pri stálom miešaní varím,...

prazdny

Waflové rozetky

Dezerty

Volajú sa aj vysmážané kvety. Robia sa v období fašiangov podobne ako šišky či fánky....

prazdny

Zapečené pšeno s jablkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

prazdny

Bryndzová nátierka

Bezmäsité jedlá

Inšpirovali ma iné recepty, avšak ja som si nátierku upravila podľa seba. Táto verzia s...

prazdny

Celozrnný čoko-tvarohový koláčik s jahodami

Koláče

Vyhrejeme si rúru a vymastíme si plech. Do rozmiešaných vajíčok pridáme maslo, cukor a 1...

prazdny

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku

Koláče

Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Raňajkové taštičky z maslového cesta

Koláče

Výborné jablkové taštičky. Na prípravu nám postačí len 6 surovín a za pol hodinu máme výborné...

prazdny

Špagety s pórom

Cestoviny

Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

prazdny

Sladučké toliare

Dezerty

Tuk našľaháme na penu a pridáme cukor a korenie. Čokoládu zmiešame s múkou, škrobovou múčkou,...

prazdny

Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom

Chlieb

V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac....

prazdny

Šošovicový prívarok so špekáčikom

Hlavné jedlá

Ako prvé, poriadne prepláchneme šošovicu a dáme ju odstáť do hrnca s vodou približne na 30...

prazdny

Sadovnícka pečienka

Bravčové mäso

Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....

prazdny

Ryža s klobásou a hubami

Hlavné jedlá

Ryža s klobásou a hubami je recept, ktorý spája intenzívne chute a dokonalé textúry a ponúka nezabudnuteľný gastronomický zážitok....

prazdny

Punčové rezy s malinovým rozvarom

Dezerty

Tieto punčové rezy sú pripravené bez farbív a umelých aróm.

prazdny

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Bezmäsité jedlá

Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

prazdny

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou

Bravčové mäso

Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....

prazdny

Polievka z pečených zemiakov

Večera

Hoci pečené zemiaky bežne jeme samotné alebo ich podávame ako prílohu, my sme z nich vyčarovali jemnú krémovú polievku....

prazdny

Bravčové kotlety na rošte

Bravčové mäso

Z umytého bravčového karé nasekáme štyri kotlety. Slabo ich naklepeme, posolíme, potrieme rozotretým cesnakom...

prazdny

Petržlenové cestoviny

Cestoviny

Cestoviny a rôzne pesto k tomu, to je vcelku obľúbená kombinácia. Ale čo tak staviť...