
Škvarkový chlebík
Toto je cesto so škvarkami miesené v pekárničke a dané do nej tak postupne, ako som...

Jogurtovo-višňový koláč starej mamy
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do penista. Do peny potom vmiešame olej a jogurt.

Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...

Medovníková chalúpka krok za krokom
Urobiť ju vyžaduje trpezlivosť a čas, ale odmení sa vám svojou krásou.

Vianočné linecké koláčiky z časopisu z roku 1994
Tento recept som zdedila po babičke z časopisov, ktoré zbierala....

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Brokolicová karí polievka
Na urestovanú cibuľku dáme nakrájanú brokolicu (celú, nielen hlavičky), zalejeme vodou, pridáme korenie a...

Kakaovo-orechové včelie úliky so sušienkami
Nepečené včelie úliky s vlašskými orechami a kakaovými sušienkami plnené kakaovým krémom.

Mriežkový marhuľový koláč z kompótu
Ak si chceme v zime dopriať šťavnatý ovocný koláč, najjednoduchšie je použiť kompót....

Zemiakové pirohy s tvarohom
Surové zemiaky nastrúhame najemno a osolíme. Tvaroh vymiešame s nadrobno pokrájanou cibuľkou, celým vajíčkom a...

Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...

Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...

Veľkonočné medovníčky
tieto medovníčky robím na Vianoce a na Veľkú noc, po upečení sú hneď mäkké...

Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Urobte si lahodné minidezertíky s jahodami, čokoládou a kopčekom šľahačky podľa receptu známej cukrárky a porotkyne...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.

Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

Kuracie prsia na spôsob kyslého mäsa
Tento recept je dietnejší, keďže doma mám manžela, čo môže jedávat len kuracie mäso...

Domáca gulášová polievka
Vo väčšom hrnci opražíme na troche masti slaninu nakrájanú na menšie kocky. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu...

Vianočné rožkopekance
Tento recept som vymyslel ako rýchlu náhradu za klasické domáce opekance z Liptova, ktoré sme robili z kysnutého...

Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...

Knedle Pálffy
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli....

Koláčik s vynikajúcou šľahačkou
Najprv upečieme klasickú piškótu zo 4 vajec. Na ňu nakrájame banány a navrstvíme krém, ktorý...

Špenátové palacinky s bryndzou a so slaninkou
Výborné slané palacinky s obľúbenou bryndzou a doplnené pečenou slaninkou určite obstoja ako perfektná večera alebo trebárs...