Naložené masko podľa vlastnej chuti

alencicka - bez fotkyalencicka, 31. decembra 2010

budeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných kuchárov, ktorý použili takmer všetko, čo všetko v Zobraziť celý popisbudeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných kuchárov, ktorý použili takmer všetko, čo všetko v kuchyni našli

4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 cca, surové
na obalenie maska
 /podľa chuti/
príloha:
 alebo zemiaky
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    do misky dáme vajíčka, horčicu (lyžicu), kečup (lyžicu), korenie podľa vlastnej chuti, a to napr. vegetu, kari, rascu, čierne korenie, provensálske, grilovacie.... všetko to pomiešame a do tohto pácu dáme kuracie rezne, alebo vykostené stehná, ktoré sme predtým obalili v hladkej múke. hladká múka je dôležitá preto, aby sa pác, nelepil na panvicu. po niekoľkých hodinách odstátia masko vypražíme na oleji, alebo masti.

  2. 2

    ako prílohu môžeme dať ryžu,opekané zemiaky, resp. hranolky. v prípade núdze a veľkého hladu stačí chlebík....

  3. 3

    ako aperitív môžeme naliať všetko, čo má aspoň minimum promile...

Diskusia k receptu

sovka62
Podobne pripravené bravčové karé sme mali na silvestrovskú večeru. Robievam ho rada, mám istota, že večera (či obed) budú vydarené. Na slávnostnejšie príležitosti (ako včera), položím na opražené mäso opečenú šunku, volské oko a posypem praženou cibuľkou. Inokedy na mäso položím horúce udusené šampiňóny a posypem strúhaným syrom, niekedy plátok jablka, syr a dám zapiecť, skrátka fantázii sa medze nekladú. Mäso v chladničke vydrží dlho a jedlo každý deň vyzerá inak, ako by som od rána stála pri sporáku.
sovka62
@tinca , to je ale stále to isté marinované mäso, len ho nechcem klásť na tanier tri dni po sebe v tej istej podobe. Podobne to riešim aj s prírodnými rezňami, tiež ich spravím viac naraz a pred servírovaním dotvorím. Možno by so mala pridať recepty, ale ako to nazvať, keď základ je vlastne ten istý?
dajanca
@sovka62 mohlo by sa to volať "Päť tvárí marinovaných rezňov" alebo rýchlokurz dizajnu jedného jedla... :-)), určite by si mala úspech...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia